Završen mural na Dečijem centru

NIŠ – Tim studenata Fakuleteta umetnosti nakon četiri nedelje rada završio je zidnu sliku na Dečijem centru u Čairu.
Likovno rešenje, koje od danas u celosti krasi Dečiji centar, uklopljeno je u njegov prostor i namenu, a izradio ga je tim studentskog projekta: Nevena Stefanović, Milena Lazarević, Nenad Stamenković pod mentorstvom mr Perice Donkova.

U oslikavanju su ih podržale brojne kolege – članovi Udruženja studenata Fakulteta umetnosti „ARTEF“.
Mural pokriva sva četiri zida Dečijeg centra, a kao inspiracija studentima su poslužili radovi niških osnovaca za koje su u maju raspisali likovni konkurs „Budućnost u boji“.  Učenički radovi su reprodukovani u zidnu sliku.
„Muralom želimo da promovišemo umetnost i van galerijskog prostora, kao i da utičemo na kreiranje pozitivnog stava prema kulturi kako među mlađim sugrađanima, tako i onim starijim. Nadamo se da ćemo ovim projektom ohrabriti predstavnike drugih institucija i pojedince da nam se jave kako bismo svojim radom i bojama doprineli aktuelizaciji i oplemenjivanju i drugih objekata u gradu“, kazala je Nevena Stefanović, vođa studentskog tima.

Projekat „Murali“ jedan je od 77 društvenokorisnih studentskih projekata realizovanih u okviru Programa „Pokreni se za budućnost“, koji već 9 godina podržava kompanija Filip Moris. Projekat „Murali“ realizuju studenti Fakulteta umetnosti u Nišu u saradnji sa Dečijim centrom i Udruženjem studenata „Artef“.

(Kraj)ena