“Zeleni horizonti” pomažu deci iz Dnevnog boravka

VLADIČIN HAN –  U Trening centru “Konekšn”  u Vladičinom Hanu Udruženje “Zeleni horizonti”  realizovalo je projekat na obučavanju dece sa smetnjama u razvoju na temu “Unapređenje socijalne uključenosti primenom informaciono-komunikacionih tehnologija”.

Radi se o deci koja posećuju Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, čiji rad finansira Opština Vladičin Han.

-Ciljevi programa su promocija I edkukacija o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija za potrebe podizanja standarda života osoba sa invaliditetom kao I podrška istraživanjima, razvoju  proizvodnji I primeni novih informacionih I komunikacionih tehnologija u cilju bolje pristupačnosti I pristupa informacijama za osobe sa invaliditetom. Sve je to bilo nešto novo za decu iz Dnevnog boravka koja su pokazala  izuzetno interesovanje- rekao nam je Milan Vučković, koordinator projekta.

Prema rečima Vučkovića, obuka je trajala od 4. oktobra  prošle do 4. juna ove godine a realizacija samog projekta počela je lanjskog septembra. Na edukaciji je bilo 30 dece uzrasta od šest do 15 godina. “Projekat” “Konekšn centar” udruženje je realizovalo uz sufinansiranje Ministarstva trgovine, turizma I telekomunikacija – Sektora za informaciono društvo, kroz javni konkurs za dodelu sredstava  za programe u oblasti razvoja informacionog društva.

Ljiljana Pavlović