Zoran Antić negira krivicu

VRANJE – Prvi čovek vranjskih socijalista Zoran Antić negirao je danas u svom obraćanju novinarima da je utajio porez za šta ga tereti krivična prijava koju  je policijska uprava Vranje podnela Osnovnom javnom tužilaštvu protiv njega na osnovu osamnaestomesečne istrage.

Krivična prijava protiv Zorana Antića podneta je,  jer je kao odgovorno lice u svojstvu predsednika Sportskog saveza grada Vranja, navodno odobravao isplate neto zarada i drugih prinadležnosti Fudbalskom klubu Dinamo, a da  sumu od oko 38 miliona dinara u periodu od 2006. do 2010. nisu plaćeni porezi u iznosu od 10 miliona dinara, te  je na taj način izvšeno krivično delo „poreska“ utaja“ i  oštećen budžet Srbije.  “ Ja nikada nisam bio na funkciji u Dinamu i nikada nisam odobrio  i potpisao isplatu para sa računa ovog kluba, čak do 2008 godine ni u Sportskom savezu nisam imao deponovan potpis . Za kompletno finansiranje Fudbalskog kluba Dinamo novac se izdvaja iz budžeta grada, namenski se prebacuje na račun Sportskog saveza jer je račun Dinama u blokadi , a za podizanje novca odluke isključivo donose organi kluba“,  istakao je Antić i dodao da je sve politički iskonstruisano jer se krivična prijava protiv njega podnosi baš pred same izbore.

„Insistiram da nadležni organi što pre sprovedu postupak i ukoliko se, a siguran sam da hoće, krivična prijava odbaci kao neosnovana tražiću oštetu“ , rekao je Antić .

(Kraj)