ZZJZ Leskovac raspisao nagradni konkurs za učenike i predškolce Jablaničkog okruga

Image: 0125017679, License: Rights managed, Restrictions: Not available for use in Corbis Merchandise., Property Release: No or not aplicable, Model Release: No or not aplicable, Place: Seoul, South Korea, Credit line: Profimedia.com, Corbis

Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” i Zavoda za javno zdravlje Leskovac, raspisuju konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na nekoliko tema.

Teme konkursa su:

  1. „ZDRAVE NAVIKE ZA ZDRAVE ZUBE”
    2. „PODRŽI DOJENjE – ZA ZDRAVIJU PLANETU”
    3. „ZDRAVLjE NA USTA ULAZI“

i za Kalendar zdravlja ZZJZ Leskovac za 2021. godine 4. “ŽIVOT BEZ DUVANA ZA BUDUĆNOST NAŠE DECE”

Konkurs je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji.

Cilj konkursa je da se podstakne zdravstvenovaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja, pravilne ishrane i podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi, kao i prevencije upotrebe duvana..

Za svaku od prve tri teme (1. „ZDRAVE NAVIKE ZA ZDRAVE ZUBE” 2. „PODRŽI DOJENjE – ZA ZDRAVIJU PLANETU”i 3. „ZDRAVLjE NA USTA ULAZI“), po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika uzrasta I–IV razreda osnovne škole i V–VIII razreda osnovne škole, predškolske ustanove i škole mogu da dostave Zavodu za javno zdravlje Leskovac, Centru za promociju zdravlja, ulica Maksima Kovačevića 11 Leskovac, sa naznakom „Za konkurs – Nedelja zdravlja usta i zuba”, odnosno „Za konkurs – Svetska nedelja dojenja” i „Za konkurs – Oktobar mesec pravilne ishrane” najkasnije do 25. oktobra.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.

Za temu 4. po tri najbolja likovna rada (4. “ŽIVOT BEZ DUVANA ZA BUDUĆNOST NAŠE DECE”) u kategoriji učenika uzrasta I–IV razreda osnovne škole i V–VIII razreda osnovne škole, predškolske ustanove i škole mogu da dostave Zavodu za javno zdravlje Leskovac, Centru za promociju zdravlja, ulica Maksima Kovačevića 11 Leskovac, sa naznakom  „ Za konkurs-Kalendar zdravlja 2021“, najkasnije do 5. novembra .“

Radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5. Najbolji radovi biće štampani na Kalendaru zdravlja za 2021. godinu.

Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim ih Zavod za javno zdravlje Leskovac dostavlja Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” do 20. novembra, kako bi se proglasio i promovisao najbolji dečiji rad za svaku od kampanja.

Najbolji radovi svake od kampanja će biti štampani u vidu postera tokom 2021. godine.

Konkurs nije nagradnog karaktera (iako u skladu sa mogućnostima mogu biti obezbeđene nagrade na okružnom nivou), već se kroz izbor i promociju najboljih dečijih radova podstiče zdravstvenovaspitni rad koji prati izradu radova.

Najbolji radovi biće izabrani i promovisani na okružnom nivou.

Najbolji radovi na nacionalnom nivou biće postavljeni na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije.

Radovi se ne vraćaju već će biti korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno-promotivnog materijala u cilju kontinui-rane promocije zdravih stilova života.

 

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar