Dinamo počeo sa pripremama, novac za opstanak i dalje najveći problem: Jedino sigurno rešenje prodaja najboljeg igrača

Dinamo počeo sa pripremama, novac za opstanak i dalje najveći problem: Jedino sigurno rešenje prodaja najboljeg igrača
Podeli:

FK Dinamo iz Vranja, novi član Super lige Srbije, počeo je u ponedeljak popodne pripreme za sezonu 2018/2019, uprkos teškoj finansijskoj situaciji i blokadi računa.

Predsednik i šef stručnog štaba Dinama Dragan Antić, ističe da mora da se pojača igrački kadar, dovođenjem novih igrača jer je jaka konkurencija u najeletnijem takimičenju u fudbalu i napominje da je najveći problem novac koji još uvek nije obezbeđen za superligašku sezonu.

„Za opstanak u Super ligu potrebno je minimun 700.000 evra godišnje da stvari funkcionišu normalno. Ako hoćemo nešto više, trebaće nam milion i po, pa i dva miliona evra. Finansijska situacija u klubu sada je gora nego pre izvesnog vremena. Imamo i blokadu računa“, otkriva Antić.

Klub, ističe, mora što pre da nabavi novac za nove igrače.

„To nam je trenutno najveći problem. Moramo da dovedemo oko dvanaestoro proverenih, dobrih igrača. Počeli smo sa pripremama, pa ćemo u hodu da dovodimo nove momke u zavisnosti od toga koliko imamo novca na raspolaganju. A, fale nam i golmani“, ističe Antić i dodaje da opstanak kluba sada zavisi od pomoći grada, sponzora, države, svega po malo.

Jedan od najboljih igrača Suraka, dodaje, za sada ostaje u timu, iako bi Antić želeo da ga proda.

„Imam ponude za njega iz Turske i to bi bio možda i jedini prihod odakle možemo da dobijemo novac za početak. Narodni poslanik i šef naprednjaka Slaviša Bulatović, obećao mi je da će razgovarati sa nekim kompanijama iz Vranja da budu generalni sponzori kluba i to bi nam u ovom trenutku bio jedini spas. Sve drugo je neizvesno“, kaže Antić.

Izvesno je, dodaje, da će Dinamo za početak da igra u Surdulici.

„Ali, imamo obećanje od Bulatovića i ostalih članova SNS da će nam pomoći oko izgradnje tribine ovde u nastavku Jumkovog stadiona, pa da igramo možda i pre zime u Vranju. Na Dinamovom stadionu ne možemo da igramo, nije realno da planiramo to sada, jedino ovde da se napravi stadion za 1.500-2.000 gledalaca, da napravimo uz to i svlačionice, pa da igramo kod nas utakmice. To je u interesu grada i svih Vranjanaca koji vole fudbal“, ističe Antić.

Igrači će sa pripremama, kaže, početi u Vranju koje će trajati desetak dana.

„A, onda, ako sakupimo novac, imamo ponudu da odemo u Sloveniju na dvonedeljne pripreme jer je tamo sada najbolje, ima mnogo ekipa, možemo da odigramo dosta utakmica, a i moramo jer će nam to i trebati sa novom neuigranom ekipom“, napominje.

Klub planirala, dodaje, da organizuje donatorsku večeru u narednih desetak dana, radi obezbeđivanja novca za takmičenje, kako bi videli koliko su Vranjanci spremni da im pomognu, sada na početku kada im pomoć najpotrebnija.

„Mislim da grad mora da stane iza kluba koliko god bio u teškoj finansijskoj situaciji. Ne mogu da razumem da nemamo stadion i da za to nikog nije briga. Kad bi došlo 7.000-8.000 ljudi da gledaju utakmicu i svi plate kartu, to bi bio ogroman prihod za sve“, kaže Antić i dodaje da predsednik FSS Slaviša Kokeza, takođe želi da pomogne klubu.

Kapiten ekipe Mlađan Stevanović, kaže da za sada ostaje u timu, ali očekuje da se dolaskom novih igrača napravi jaka ekipa.

„Naš cilj je što bolji plasman u Super ligi. Znaćemo za desetak dana ko nam se priključuje i da li će još neko da ode. Za sada je atmosfera dobra i nećemo da je kvarimo. Svima nama koji smo ostali mnogo znači što ćemo da igramo u Super ligi, jer svako ko želi da napravi fudbalsku karijeru, mora da prođe superligaški karavan“, zaključuje Stevanović.

 

 

 


Podeli:
  1. Sportski stručnjak 20. juna 2018., 7:13 am

    Nemaju pare, nemaju igrače, nemaju stadion, nemaju NIŠTA, a hoće da igraju Super ligu. To može samo u propalom srpskom fudbalu.

Comments are closed.