Hemodijaliza od danas i u Lebanu

Hemodijaliza od danas i u Lebanu
Podeli:

Pacijenti oboleli od bubrežne isuficijencije sa teritorije opština Lebane, Bojnik i Medveđa od danas ne moraju da putuju do leskovačkog zdravstvenog centra kako bi se tamo dijalizirali već će to obavljati u centru za hemodijalizu pri Domu zdravlja u Lebanu, koje je danas pušteno u rad.

Kako piše Infocentarjug, Odeljenje hemodijalize lebanskog Doma zdravlja počelo je napokon sa radom posle nekoliko godina gradnje, opremljeno je potpuno novim aparatima za dijalizu, ali je i medicinsko osoblje koje će raditi u centru dobilo je potrebne sertifikate.

Otvaranje jednog ovako značajnog objekta koji je izgrađen pri Domu zdravlja u Lebanu je od velikog značaja jer su bubrežni bolesnici dobili jedan savremeno opremljen centar, a i medicinsko osoblje je dobilo savremene aparate za dijalizu koji će im olakšati svakodnevni rad“, kazao je državni sekretar u ministarstvu Državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, koji je zvanično i pustio u rad ovaj objekat.

Centar je potpuno spreman za rad sa bubrežnim bolesnicima, medicinske sestre i dva lekara bili su na obuci i spremni su za rad sa 18 pacijenata nedeljno.


Podeli:
  1. Bravo I svaka čast . Konačno nešto dobro za građane I nažalost one kojima je potrebna dijaliza. Kad se mora nek se ne muče bar da putuju. Puno uspeha a pacijentima što bolji tretman.

    6
    6
  2. Centar za hemodijalizu je potpuna pobeda Dr. Gorana Janjica. Trpeo je svakojake kritike nesposobnih lezilebovica, „magistara“ i ostalih naucnih radnika. Ovo je za Lebane veoma znacajno, a lokalna nelegitimna, odnosno deklarativna samouprava, za otvaranje obezbedila samo drzavnog sektetara i nekoliko medicinskih sestara koje obavljaju strucnu praksu.

    19
    1

Comments are closed.