U Jakovljevu vlast u rukama Pokreta za bolju Srbiju Boška Stančića

U Jakovljevu vlast u rukama Pokreta za bolju Srbiju Boška Stančića
Podeli:

Posle tri neuspela pokušaja, u vlasotinačkom selu Jakovljevu juče su na zboru izabrani predstavnici Saveta te mesne zajednice, koji se, iako nije bilo stranačkih lista, predstavljaju kao članovi stranaka.

Prema dostpnim informacijama, od 5 članova, 4 su iz stranke Pokret za bolju Srbiju, čiji je predsednik u Vlasotincu Boško Stančić, inače zamenik predsednika opštine, a jedan je član se predstavlja kao član SNS.

Predsednik Skupštine opštine je, inače, po funkciji zadužen da raspiše izbore u mesnim zajednicama, odnosno da sazove zbor u onim mesnim zajednicama koje imaju ispod 500 upisanih birača. Predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrović je, u tri navrata, zakazivao zbor u MZ Jakovljevo, ali nije bilo kvoruma. Četvrti put je bilo uspešno i izabran je predsednik mesne zajednice.

U izjavi za Jugmediu Petrović objašnjava da nije bilo kandidovanja stranačkih listi, već da su građani glasali za predstavnike građana, pojedince.

Nakon toga stranke su počele da licitiraju sa tim ko je čiji predstavnik, ali ni jedna stranka nije zvanično imala svog kandidata. Za samu mesnu zajednicu je bilo vrlo važno da napokon izabere predstavnike kako bi mogla da ostvaruje svoja prava, podnosi zahteve i koristi sredstva koja su joj namenjena“, ističe Petrović.

Podsećanja radai, u mesnim zajednicama sa više od 500 birača, a njih je u vlasotinačkoj opštini 9 od 50,  izbori su održani 30.oktobra 2016.godine.

Zborovi ne moraju da budu zakazani istog dana kada i izbori i oni su održavani pre ili posle tog datuma, ali u Jakovljevu je kvoruma bilo tek u četvrtom pokušaju“, naglašava predsednik SO Vlasotince.

 

 


Podeli: