Odličan odziv davalaca krvi u Babušnici

Odličan odziv davalaca krvi u Babušnici
Podeli:

U dobrovoljnoj akciji davanja krvi koju su danas u sali opštine Babušnica zajednički organizovali Crveni krst Babušnica i Zavod za transfuziju krvi iz Niša, prikupljena je 41. jedinica krvi, što je za sedam jedinica više nego u prvoj prošlogodišnjoj akciji, kada su prikupljene 34 jedinice, saopštila je Opštinska uprava.

Odličnim odzivom i uspelom akcijom dobrovoljni davaoci krvi opštine Babušnica su još jednom dokazali da s pravom već drugu godinu zaredom nose epitet najuspešnijih u Pirotskom upravnom okrugu.

Zvanje najuspešnijih u Okrugu davaoci krvi opštine Babušnica poneli su sa ukupno 527 jedinica tečnosti koja život znači, od tog broja 477 jedinica je prikupljeno u 11 realizovanih akcija u Babušnici, dok su preostalih 50 jedinica davaoci krvi opštine Babušnica dali van teritorije opštine.

Sa rekordnim rezultatima u prošloj godini i prosekom od 4,28 posto davalaca od ukupnog broja stanovnika, prema zvaničnim podacima Instituta za transfuziju krvi Srbije, davaoci krvi opštine Babušnica ponovili su uspeh iz 2016. godine, i drugu godinu zaredom su najuspešniji u Pirotskom okrugu.

 


Podeli:
  1. banditen iz tigar 30. januara 2018., 8:23 pm

    Pa da,ovaj popunjeni pobego s posla pa ja zavrsavam njegov poso.Pijete vi nama krv svakog dana.

Comments are closed.