Salvador Dali stiže u Leskovac

Salvador Dali stiže u Leskovac
Podeli:

U Galeriji Leskovačkog kulturnog centra uskoro će biti postavljena izložba grafika slavnog španskog umetnika Salvadora Dalija (1904-1989), slikara, vajara, fotografa, dizajnera, književnika i filmskog autora.

Leskovačka publika moći će da vidi Dalijeve grafike iz kolekcije Galerije „Visconti Fine Art“ iz Ljubljane iz ciklusa Zodijak, La Fontenove basne, Božanstvena komedija i Galina večera. Postavka obuhvata i jednu skulpturu u pozlati pod nazivom „Žena žirafa“.  

Za koji dan će biti otvaranje izložbe i Leskovčani će zaista moći da uživaju u pravim remek delima jednog od najvećih umetnika 20. veka. Posle izložbe Pikasovih grafika, Leskovac je zaslužio još jednu ovakvu izložbu“, kaže  za Jugmediu direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić.

Dali je u istoriji zapamćen po svojim snažnim i bizarnim slikama, takođe i kao jedan od najpoznatijih predstavnika nadrealizma. Uprkos njegovom jedinstvenom načinu slikanja, mnogi stručnjaci smatraju da je bio pod uticajem renesansnih majstora. Sarađivao je sa Voltom Diznijem, Alfredom Hičkokom i Luisom Bunjuelom, u čijim filmovima je i glumio.


Podeli:

Da,da, jos jedan uspesan kukturni dogadjaj, isto ko u pozoriste, isto ko u TOL, muzej, SRC, LKC za koje svi dobiju nalog da kupe karte, da prisustvuju sa kvotama i da tapsu po zadatku. Tu su direktori uspesni uz politicku podrsku po naredjenju i finansijsku podrsku po direktivi. Bez toga bi bili manje uspesni, daleko manje. Oni zamisle, drugi realizuju, oni se umisle.

Značajan kulturni događaj za Leskovac, Grad nastavlja započeto, sijaset kulturnih događaja…
O kakvim nameštaljkama se radi verujem da nikom nije jasno, kritikovati kritike radi je smešno?
Iz iskustva znam, da sam uvek mogao kupiti kartu / prisustvovati kulturnim događajima i ako nemam veze sa politikom…

Likovno vreme smrti i razonode

Ja za Dalija nisam čuo sve dok SNS nije došla na vlast.

Dobro, ne ocajavaj, covek uci dok je ziv!

Konstantine, pokreni inicijativu da se prekreči to! Narkomanska posla….

Dali je jedan od najznačajnijih umetnika svog vreme, genijalan umetnik, majstor nadrealizma sa impozantnim tematikama prostora. Kolekcionari i pravi ljubitelji umetnosti plaćaju milione za Dalijeve slike.

Mislim da pravi ljubitelji umetnosti nemaju milione da bi iz hira sakupljali slike svetski poznatih umetnika.

Video sam neke njegove slike i ja ne znam sta je ono. Sve te slike direktorka LKC-a treba da uzme pa da prekreči.