Sve je spremno za Sajam „srpske vijagre“

Sve je spremno za Sajam „srpske vijagre“
Podeli:

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov izjavio je danas  za Jugmediu da je sve spremno za Šesti sajam pirotske peglane kobasice koji će se održati 27. i 28. januara u hali Kej u Pirotu.

Sajam će otvoriti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, a ove godine će cena ulaznica stajati 200 dinara i biće, za razliku od ranijnih godina, simbolična.

Hteli smo da na ovaj način Piroćanci, ali i gosti sa strane, dodju u što većem broju. Za ovu cenu moći će da probaju ovaj delaketes od 40 različitih proizvodjača, da probaju vino dvadesetak vinarija i sir i kačkavalj 20 proizvodjača, učesnika Sajma. Uz to će moći da uživaju u kulturno- umetničkom programu koji smo pripremili“, kaže Zlatkov.

Interesovanje je veliko ne samo posetilaca nego i medija iz Srbije i inostranstva.

Na Sajam dolazi koscenarista veoma gledane serije “Senka nad Balkanom“, pisac iz Niša Dejan Stoiljković“, rekao je Zlatkov.

Sajam organizuju Turistička organizacija Pirota i Udruženje proizvodjača pirotske peglane kobasice, a pod pokroviteljstvom Grada Pirota. Prijatelji Sajma su Tigar Tajers, Dunav osiguranje, Sportski centar Pirot i Dom kulture.

Peglana kobasica pravi se samo u Pirotu tokom zime i od najkvalitetnijeg kozjeg, junećeg i ovčijeg mesa sa dosta belog luka i paprike, ali bez ikakvih aditiva, konzervansa i dodatnih masnoća i bez termičke obrade. Suše se na promaji na tavanu i svaki dan peglaju flašom kako bi se isterao sav kiseonik i sprečilo kvarenje mesa, zbog čega su i dobile naziv peglane kobasice.


Podeli:
  1. Botovi, da kupite za poklon 😊

  2. Bravo za ovog bugarina i njegov sudzuk.

  3. ide Mile lajkovackom 23. januara 2018., 9:20 am

    Cena ulaznice simbolicna 200 dinara. Znate li vi iz SNS kolike su to pare 200 dinara.

Comments are closed.