Vranjanac pobednik Beogradskog maratona

Vranjanac pobednik Beogradskog maratona
Podeli:

Atletičar i član kluba „Vranjski maratonci“ Kristijan Stošić pobedio je u subotu na 31. Beogradskom maratonu i time postao prvi domaći atletičar koji je trijumfovao otkako se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara i prvi Srbin posle 1989. godine kojem je to uspelo.

Stošić (36) je maratonsku stazu prešao u vremenu 2:45.23, a pobedu je, kako kaže, posvetio ćerki koju je dobio pre nekoliko dana.

Čestitao bih svima koji su učestvovali u trci po ovako teškom vremenu. To je borba sa samim sobom. Išao sam na sigurnu pobedu. Ovo je velika čast za mene i klub Vranjski maratonci. Pobedu posvećujem ćerki koju sam dobio pre dva dana“, rekao je Stošić posle trke.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković uputio je čestitku Stošiću povodom njegovog velikog uspeha i istakao da su svi Vranjanci ponosni na istorijski uspeh koji je zabeležio.

Ponosni smo i na Atletski klub „Vranjski maratonci“ koji postiže izuzetne rezultate i postaje sve masovniji. Na najlepši i najbolji način predstavili ste Vranje, na čemu smo vam zahvalni. Nastavićemo da vam pružamo podršku jer ste pravi primer mladim ljudima„, ističe se u čestitki gradonačelnika koji je pre nekoliko meseci organizovao prijem za Stošića i tom prilikom mladi maratonac istakao da mu je jedna od želja da pobedi na Beogradskom maratonu.

Naslovna fotografija sa Fejsbuk profila Kristijana Stošića


Podeli:
  1. Sugradjani moji, juznjaci, isti smo Etiopljani, tako trcimo tako trpimo….

Comments are closed.