Vučić u aprilu otvara nove fabrike u Leskovcu, Nišu, Kraljevu, Kruševcu, Loznici, Čačku…

Vučić u aprilu otvara nove fabrike u Leskovcu, Nišu, Kraljevu, Kruševcu, Loznici, Čačku…
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će u aprilu prisustvovati otvaranju pogona i postavljanju kamena temeljaca za nove fabrike u Nišu, Čačku, Kraljevu, Leskovcu, Kruševcu i Loznici, kao i da će već ovog meseca prisustvovati otvaranju novog pogona kompanije „Leoni“ u Nišu na 22.000 kvadratnih metara.

Kako javlja Tanjug, u njima će posao naći više hiljada ljudi, a ujedno to će doprineti i daljem privrednom osnaživanju svih delova zemlje.

Inače, „Leoni“ je nemačka kompanija, vodeći proizvođač kablova za automobile, pre svega za BMW i „Jaguar“, a prvu fabriku u Srbiji otvorila je u Prokuplju 2009. godine.

Vučić je najavio da će „Leoni“ otvoriti još 4.000 radnih mesta u novom pogonu u Kraljevu, a u tom gradu fabriku će otvoriti i turska kompanija „Tai“, sa 1.500 radnih mesta, uz mogućnost da ih bude i 2.500.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je takođe najavio da će u ovoj godini u ovom gradu biti otvorene tri fabrike u kojima će posao naći 3.000 Leskovčana.

Reč je o fabrici u izgradnji britanske kompanije Delfi, čija će se fabrika sa, za početak, planiranih 2.000 radnika, zvati „Aptiv pakard“ u Leskovcu, zatim o kompaniji „Jura“ koja gradi novu fabriku i planira da zaposli 500 novih radnika, najviše visokoškolaca i fabrici „Džinsi Srbija“, koja već osam godina posluje u Leskovcu i koja će preseljenjem u adaptiranom fabričkom prostoru primiti još 350 radnika.

Tom broju treba dodati i šansu za posao u novosgrađenom supermarketu „Lidl“, koji bi takođe trebalo da se otvori ove godine.

 


Podeli:
 1. Sta ovo bi?Jedan protest u Nisu,dovoljno za otvaranje ovoliko radnih mesta.Novi pogoni,kameni temeljci,nova radna mesta…..Za ove svetkovine bice potrebno na desetine hiljada karanfila.Savet,kupujte karanfile,od prodavca,bice vam bolje.

  18
  2
 2. ma vi samo kao ga dr, mr, iz leskovca gleda pravo u okice…

  12
 3. Zahvaljujuci nasem PREDSEDNIKU,Srbija krupnim koracima ide ka prosperitetu.Sve sto su predhodni unistili,nasa vlada na celu sa nasim predsednikom,radeci danonocno omogicuje lep standard gradjana,slobodu i demokratiju.Leskovac je primer za sve gradove Srbije,zahvaljujuci nasem gradonacelniku.

  2
  14
  • Posebna salama?

   9
   1
   • Nije lepo da me oslovljavate sa salamom.Ja imam pravo na svoje misljenje,koje sam iskazala iako smo se mi botovi dogovorili da ne ucestvujemo u komentarisanju.

    2
    4
    • U pravu ste, od salame narod bar ima neke koristi a od vas parazitskih botova samo štetu.

     7
     1
    • ok je posebna ima istine u to sto ste napisali
     ali sve te fabrike,,radnici se mogu zaposliti samo ako su u SNS inace nema nista od posla

 4. otvara i zaposljava samo ljude koji su u njegovu stranku
  SRAMOTA
  SRAMOTA
  SRAMOTA

 5. Naprednjačka vlast u Beogradu stavila je javne WC-e koji se otvaraju glasovnom komandom, nema zapišavanja, sve na dugme, svemir za kenjanje na ulici JBT!

  . . a koliko samo pre nekoliko godina nisu znali da stanu na pokretne stepenice u podzemnom prolazu na Terazijama.
  Snimak je bio viralan 2-3 godine . . šta ti je vlast, odma se pećinski čovek navikne na NASA-ine inovacije .

Comments are closed.