Za zimsko održavanje ulica i čišćenje snega i leda 39 miliona dinara

Kolovoze i puteve u Leskovcu čističe AB Kop iz Vlasotinca, trotoare JKP Komunalac, a u Grdelici i Predejanu JKP Grdelica
Za zimsko održavanje ulica i čišćenje snega i leda 39 miliona dinara
Podeli:

Zimsko održavanje ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva na teritoriji grada Leskovca  počelo je 15. novembra i trajaće do 15.marta naredne godine, po potrebi i duže. Iz gradske kase izdvojeno je 30 miliona dinara, a posao je poveren Perici Joviću preduzetniku AB kop Vlasotince.

Zimsko održavanje odvijaće se po prioritetu delovanja, a planom i programom su definisana tri prioriteta, kao i po stepenu angažovanosti ljudstva i mehanizacije (postoje nulti, prvi, drugi, treći i četvrti stepen, četvrti proglašava gradski krizni štab).

Kako objašnjava Novica Nikolić, direktor JP “Urbanizam i izgradnja”, prvi stepen prioriteta obuhvata glavne saobraćajnice u Leskovcu izdvojene prema položaju, a značajne su za prilaze zdravstvenim ustanovama, obrazovanim i dečjim ustanovama, javnim preduzećima, javnim ustanovama i gradskoj upravi, prilaze preduzećima od značaja za snabdevanje stanovništva i funkciji javnog gradskog prevoza, prilaze grobljima itd.

Nulti stepen angažovanosti podrazumeva samo neprekidno dežurstva šefa smene

U prvom stepenu angažovanosti 1 kamion sa opremom i materijalom za posipanje interveniše po potrebi i nalogu.

U drugom stepenu angažovanosti intervenišu kamion putarac i 2 kamiona sa opremom.

U trećem stepenu angažovanosti izvršilac uključuje svu raspoloživu mehanizaciju pogodnu za primenu u datim uslovima.

Sve vreme je jedan buldožer na deonici Barje – Oruglica – Ravni Del

On navodi da AB kop Vlasotince, na osnovu proložene dokumentacije na konkursu, raspolaže sledećem mehanizacijom:  Kamion putarac nosivosti do 3 tone, 4 kamiona kipera od 10 do 15 tona nosivosti sa opremom , 2 buldožera, grejder, 2 univerzalne mašine (ICB), utovarnu lopatu I vučni voz.

Izvršilac ima punkt (lokaciju) na teritoriji naseljenog mesta Leskovac, na rastojanju manjim od 5 km od centra grada

U obavezi je da po sezoni nabavi 400 tona rinfuzne industrijske soli i 1200 tona kamenog agregata

Predmet održavanja su gradske ulice u dužini od oko 25 kilometara, prilazi do značajnih objekata i ustanova ukupne površine od oko 67 000 m², lokalni i pojedini nekategorisani putevi u dužini od oko 447 kilometara.

Zimsko održavanje podrazumeva uklanjanje snega i sprečavanje pojave poledice, radi obezbeđenja normalnog odvijanja saobraćaja na gradskim saobraćajnicama i lokalnim putevima.

ČIŠĆENJE SNEGA I LEDA

Međuutim, za čišćenje snega i leda sa površina javne namene, osim sa kolovoza puta u Leskovcu od 01.01.2018. do 31.12.2018. godine planirano je 6.000.000,00 dinara. Vršenje ove komunalne usluge povereno je JKP „Komunalac“ Leskovac, na osnovu odluke Skupštine grada Leskovca o osnivanju javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Leskovac i na osnovu Odluke o izmeni i dopuni odluke o osnivanju javno komunalnog preduzeća „Komunalac“ Leskovac.

Za čišćenje snega i leda sa površina javne namene, osim sa kolovoza puta u Grdelici i Predejanu od 01.01.2018. do 31.12.2018. godine planirano je 3.000.000,00 dinara. Vršenje ove komunalne usluge povereno je JKP „Grdelica“ Grdelica, na osnovu odluke Skupštine grada Leskovca o osnivanju javnog komunalnog preduzeća „Grdelica“ iz Grdelice  i na osnovu Odluke o izmeni i dopuni odluke o osnivanju javno komunalnog preduzeća „Grdelica“ Grdelica.


Podeli:
  1. Konobar iz Surdulice odrzava leskovace ulice ? Lepo,lepo…

    4
    1

Comments are closed.