Kanađani: Jug Srbije leži na srebru i zlatu!

Kanadska istraživačka firma „Medgold risorsis“ pronašla je u južnoj Srbiji, na samoj granici sa Bugarskom i Makedonijom, odlične indikatore da se u tom kraju nalaze bogata nalazišta plemenitih metala, pišu Večernje novosti.

„Ova kompanija, u istraživanju rudnog bogatstva pod nazivom ‘Tlamino projekat’, pronašla je sloj od 40 metara koji sadrži 8,32 grama zlata po toni i gotovo neverovatnih 193 grama srebra po toni“, navodi list.

Nakon toga, kanadska firma je sklopila sporazum o zajedničkom ulaganju s kompanijom iz svoje zemlje „Fortuna silver“, u čijem se posedu nalaze rudnik zlata i srebra „San Hoze“ u Meksiku i peruansko ležište sreba „Kailoma“.

Kako navode Večernje novosti, prema tom sporazumu „Fortuna silver“, koja u Argentini razvija i projekat otvaranja rudnika zlata „Lindero“, obavezala se da će u dalja istraživanja ove oblasti investirati osam miliona dolara.

Planirano je da od te sume dva miliona američkih novčanica bude potrošeno tokom ove godine.

Istraživanja se u Srbiji rade na površini od oko 200 kvadratnih kolometara.

Prema tom sporazumu, „Foturna“ bi, u zamenu za finansiranje geoloških istraživanja na jugu Srbije, mogla da stekne 70 odsto vlasništva u „Talmino projektu“.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

8 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dulence
21.01.2019. 13:01

S’g ce gi kopaci trese zlatna groznica!!?:-smeh

Dušan Dojčinović
21.01.2019. 16:19

Nema ništa od toga – (sad face)

pop slavisa
21.01.2019. 17:18

Ima i nafta, samo treba da se kopa dublje, nego ce poludimo svi od pare ce postanemo ujedinjeni leskovacki emirati, zato bolje dodjite da ve okadim i poprskam sa svetenu vodicu. niste odavno

VLADIKA
22.01.2019. 02:29

Pope ti ako dosad nisi našao naftu,neće gu nađe niko :)))

Nostradanus sa juga
22.01.2019. 08:16

Zato prepotopni kaže „stiže zlatno doba“.

Dusan D.Dojcinovic
22.01.2019. 14:26

Ne ocekujem da neko ko se imenom i prezimenom potpusuje, kao ja, u komentarima, to, prestane, niti zahtevam da to ne radi, takodje ne ocekujem ni da se pokaje zbog toga.Udahnem duboko, izdahnem i gotovo.

Čarobnjak iz Oz
23.01.2019. 17:10

I za kad su raspisani izbori?

dzaftina autonomna oblast
26.01.2019. 14:53

Proizvodjac diploma ekonomske struke / mogu da se kupe u podrumu Komore u Leskovcu/, rece da ce brzo da prorade lebanski izvori nafte. Naski receno, sije mi ga Djura s prteni konci.