Obeležena 102. godišnjica Ristovčkog stradanja

Služenjem parastosa, polaganjem venaca i cveća na Spomenik palim ratnicima od 1912. do 1918. godine u selu Ristovac, nadomak Vranja,  obeležena JE 102. godišnjica Ristovačkog stradanja.

Ovoj pomenu je pored predstavnika vojske, Udruženja potomaka ratnika, SUBNOR-a, predsednika Mesne zajednice Ristovac, brojnih meštana, prisustvovao i Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada.

Govoreći o herojstvu učesnika Topličkog ustanka on je naglasio, da je njihova želja za slobodom bila moćnija od oružja neprijatelja, a nada za bolju budućnost jača od bestijalnosti okupatora.

RISTOVAČKA TRAGEDIJA

“Domovinu treba voleti i čuvati. Istoriju ne treba zaboraviti već je prenositi na buduća pokoljenja. Tako će onda kada mi ne budemo mogli, spomenici palim herojima reći sve o onima koji su brinuli za budućnost srpskog naroda. Istorija je tu da se pamti, ali ne i da se ponavlja, istakao je Tričković.

U ime Okružnog odobra Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije, prisutnima se obratila Olivera Đorđević, rekavši da nikada ne smemo da zaboravimo postradale ratnike koji su nam smisao slobode nametnuli primerom svog žrtvovanja.

Na pomenu je pevao hor Osnovne škole “1. maj” iz Ristovca.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare