Prvi zaraženi korona virusom i u manjim opština na jugu Srbije

Prvi slučajevi obolelih od korona virusa registrovani su u Aleksincu, Kuršumliji, Gadžinom Hanu i Bujanovcu, pokazuju poslednji podaci sajta COVID19.

Po jedan slučaj zaraženog  zabeležen je juče u Gadžinom Hanu, Dimitrovgradu, Aleksincu i Bujanovcu, po dvoje u Kuršumliji, Surdulici, Beloj Palanci, Vladičinom Hanu, Svrljigu.

Prema poslednjim zvaničnim podacima u Vranju je 13 zaraženih, u Pirotu osam, u Leskovcu devet, u Prokuplju 3, a najveće žarište je i dalje u Nišu gde je registrovano 58 obolelih.

Do subote 28. marta u Srbiji je potvrđeno 659 slučajeva zaraženih korona virusom, od kojih je 104 obolelih osoba sa juga.

Kako su mediji jutros javili, na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine preminuo je šezdesetdvogodišnji pacijent iz Kikinde i on je jedanaesta žrtva koja je izgubila borbu sa korona virusom.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milos
29.03.2020. 14:29

Postovana jugmedia, jedna meni dobro poznata osoba je prosle nedelje imala temperaturu i bol u grlu 6 dana primala je longacef i hvala Bogu plelezala je sta već ne znam pri tom ukućani su bili sa sličnim simptomima. Moje pitanje je sta treba nekom da se desi u ovoj nastaloj situaciji da bi bio testiran na na covid 19.U tamosnjoj ambulanti u okolini Leskovca nisu je uputili na testiranje, pa mi nije jasno čemu onda krizni štabovi i ovolika popma na svakom kanalu ako se samo priča a da kazem nista se konktetno ne preduzima.Cemu policijski cas i sve ostalo.Molim Vas postavite pitanje …

nemaju testove
30.03.2020. 10:26
Odgovor za  Milos

Pa zamajavaju kao obucavaju radnike da znaju da vrse analize. 5000 analiza ce biti za dva dana uradjeno, Vucic kaze 3000
analiza za 10 dana.
A kad je to neko bio zaiteresovasn za nas na jugu.