Onlajn pijaca će živeti na netu sve dok postoji potreba za njom

Kada su u vreme uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog sprečavanja širenja pandemije korona virusa zatvorene zelene pijace u Vranju, gotovo svi ovdašnji poljoprivredni prozvođači su se oprostili od svoje ovogodišnje poljoprivredne proizvodnje.

To osećanje  poljoprivrednike je ponovo  demoralisalo kada je do njih doprla vest da će zelene pijace u ovom gradu zbog nepovoljne epidemiloške situacije vikendom opet biti zatvorene.

Nadu da svoje poljoprivredne proizvode mogu da plasiraju i preko interneta ponovo im je vratio Nebojša Dimčić, vlasnik 017 dn produkcije iz Vranja, koji je po proglašanju vanrednog stanja na svom portalu pokrenuo onlajn pijacu.

I ovoga puta mnogima nije bilo jasno kako ta pijaca funkcioniše i kako će oni svoju robu da plasiraju do kupaca. Ova pitanja su pogotovo mučila one koji nisu dovoljno poznavali mogućnosti interneta. Međutim, kada su preko onlajn pijace uspeli da plasiraju prvu turu poljoprivrednih proizvoda  požurili su da preko nje kupcima ponude i ostale svoje proizvode.

Ovakav vid prodaje im se dopao jer su bili u direktnom kontaktu sa kupcima kojima su prodavali robu. U cenu su odmah ukalkulisali troškove prevoza robe do kupaca tako da im se celokupan posao isplatio. Ovo pogotovo kada su i komšije kupaca kod kojih su odvozili robu počeli od njih da kupuju određene poljoprivredne proizvode.

Upravo na ovaj način od otvaranja onlajn pijace mnoge kupce za taranu koju mesi na tradicionalan način stekla je i Nataša Ljubić iz Gornjeg Neradovca. Iako joj nije bilo jasno kako će se prodaja preko onlajn pijace odvijati ona je ponudila taranu na prodaju i za veoma kratko vreme se uverila da je povukla pravi potez.

“ I moji kupci su u početku bili skeptični prema ovakvom načinu trgovine. Međutim, kada su se uverili u kvalitet tarane koju im nudim porudžbina je bilo toliko da u jednom momentu nisam mogla da sve njih ovom namirnicom snabdem na vreme. Uporedo sa taranom na prodaju sam kupcima ponudila i deo zimnice koja se zatekla u podrumu, ali i kukuruzno brašno za kačamak, domaću svinjsku mast i mnogo drugih poljoprivrednih proizvoda iz mog domaćinstva. Svoju robu preko onlajn pijace počela sam da prodajem čim se pojavila na internetu. Sve je išlo toliko dobro da sam se u trenutku kada je počelo da se priča o ukidanju vanrednog stanja pobojala da će biti ugašena. Otuda sam vlasniku portala uputila molbu da je ne gasi jer je uspeo da napravi fantastičnu sponu između kupaca i prodavaca”, kaže Nataša.

Ovakve poruke u inbohu Nebojše Dimčića, koji je na svom portalu pokrenuo onlajn pijacu, a koja je za veoma kratko vreme stekla preko tri hiljade članova, stižu i danas. Sve njih Nebojša je umirio odgovorom da je onlajn pijaca zaživela na netu i da će živeti sve do onog trenutka dok postoji potreba za njom.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare