Nagrada “Miša Cvetković” pripala priči “Istina u buretu”

Na 4. književnom konkursu za nagradu ,,Miša Cvetanović“ stručni žiri u sastavu predsednik Vladimir Mičić , članovi Ana Jović i Mirjana Dejanović, doneo je odluku da nagradi tri priče, a prva nagrada pripala je priči  ,, Istina je u buretu“ autora Živka Đuze iz Podrašnice kod Mrkonjić Grada.

Drugu nagradu osvojila je priča ,, Dan namenjen sećanjima“ autorke Jelene Cvetković iz Popovca kod Niša i treću nagradu priča ,, I moj čovek ume da sanja” autora Stamena Milovanovića iz Niša.

Pohvaljene priče su ,, Orden“ i ,, Magareći tango“ autora Tanje Đurđević iz Velikog Gradiišta, priča ,, Oluja“ autora Biljane Benić iz Apatina i priča ,, Banja Vitezda“ autora Ljiljane Z. Terentić iz Smedereva.

Po mišljenju predsednika žirija Vladimira Mičića, profesora književnosti nagrađene priče izdvojile su se originalnošću umetničkog izraza, uspelom kompozicijom, doslednom motivacijom i sugestivnošću slika iz života koje su na autentičan način transponovane u umetnička dela kratke forme.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije nagrade neće biti uručene na književnoj večeri u prostorijama Doma kulture u Brestovcu, već poslate na kućne adrese.

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare