Pacijent koji je preminuo u Leskovcu čekao na rezultate, od sutra obavezno testiranje svih zaposlenih u bolnici

Osamdesetdvogodišnji pacijent koji je danas preminuo u leskovačkoj kovid bolnici nije dočekao rezultate testiranja na korona virus a od sutra će početi obavezna provera zvih zaposlenih u Opštoj bolnici Leskovac, potvrdio je za juGmediu direktor ove zdavstvene ustanovee Nebojša Dimitrijević.

Kako je kazao, sutra će u Leskovac stići preko 500 antigenskih tekstova koji su namenjeni pre svega zdravstvenom osoblju.

„Naše pacijente testiramo redovno. I one koje su u kovid bolnici i one koji su na drugim odeljenjima u Opštoj bolnici. Takođe, obavezno testiranje, svakodnevno, prolaze i zaposleni u Kovid bolnici. Ali mi moramo da testiramo i sve zaposlene u Opštoj bolnici. Narodski rečeno, da odvojimo živo od kukolja. Moramo da zaštitimo i naše osoblje, a pre svega pacijente koje lečimo dodugih bolesti. Ukoliko bude bilo potrebe, primićemo i nove radnike na određeno vreme. Zahtevaćemo to od resornog ministarstva“, ističe Dimitrijević.

Novoformirani respiratorni centar pri kovid bolnici funkcioniše punim kapacitetom, a na respiratore su  priključeni prvi pacijenti.

„Jutros je bio jedan. U ovom trenutku, strepim da ih imamo i više. Niš je prepun. Počeli su teške pacijente da šalju i kod nas“, dodaje.

On apeluje na građane da čim osete i najblaže simptome virrusa, da se odmah jave lekaru.

„Lek protiv korone ne postoji. Toga svi moraju da budu svesni, ali ako se što ranije obratite lekaru i dobijete pravu terapiju, možete da prođete bez većih posledica, da to bezbolnije pregurate. Ono što se danas nažalost dogodilo našem dragom Bojanu Zlatanoviću iz Amadeus Benda, koji je pre korone bio potpuno zdrav i mlad čovek, valjda je otreznilo naše Leskovčane da ovu opaku bolest ne uzimaju zdravo za gotovo i da ona nema milosti ni prema kome“, zaključuje direktor.

U ovom trenutku se u Kovid bolnici u Leskovcu leči 85 ljudi: 64 iz Leskovca, 14 iz Vlasotinca, 6 iz Lebana i jedan iz Bojnika.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare