Lekari se bore za život pacijenta koji je bežao iz leskovačke kovid bolnice

Pacijent star 48 godina, koji je pre pet dana pobegao iz leskovačke covid bolnice pa pokušao da se ubije, u vrlo je teškom stanju i lekari se bore za njegov život, potvrdio je JuGmedii direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

Njegovo teško stanje izazvala je zarazna infekcija.

„U Veoma je teškom zdravstvenom stanju, bukvalno se borimo za njegov život, a njegovo lečenje otežava i njegovo psihičko stanje“, kazao je Dimitrijević.

Ovaj pcijent je iz okoline Leskovca, a u Covid bolnicu Leskovac stigao je iz Beograda, gde je trenutno živeo.

„Testiran je u nekoj od covid amubulanti, bio pozitivan na korona virus i upućen je kod nas na lečenje. Mi o njemu ništa nismo znali osim da je pozitivan“, priča Dimitrijević.

Pacijent je smešten na odeljenje psihijatrije, koje je pretvoreno u deo kovid bolnice, ali je već sutradana pobegao, pa ga je 12 sati kasnije policija pronašla i vratila.

„Kada smo ga pitali gde si bio, rekao je da išao da pomogne prijatelju da stavalja oluke“, kaže jedan od covid pacijenata.

Sat pošto je policija otišla, pacijent je razbio ogledalo i posekao se na više mesta po telu.

„Pokušali smo da ga sprečimo, rvali smo se s njim, ali on je veoma jak. Posle su dotrčali zdravstveni radnici i jedva ga savladali“, priča naš sagovornik.

„Imao je više ubodnih rana, jednu i na vratu. Srećom, promašio je karotidu. Zbog pokušaja suicida angažovani su psihijatri i konstatovana je akutna psihoza“, dodaje Dimitrijević.

Međutim, nekoliko sati posle ušivanja, pacijent je pokidao konce pa je ponovo ušivan. Sada je izolovan i sam je u sobi. „Jutos smo konstatovali na kolegijumu da mora na da se stavi na respirator, a na specijalistima je kako će to izvesti s obzirom da je pacijent i dalje vrlo agresivan“, zaključuje Dimitrijević.

Inače, ovo nije prvi slučaj bežanja Leskovčana iz Covid bolnice. Na početku epidemije sa Službe za infektologiju pobegao je jedan muškarac, a policija ga je pronašla kod kuće.

Jedna trudnica iz Leskovca pobegla je kasnije sa lečenja u KC Niš, pa je policija takođe morala da interveniše.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare