Univerzitetu „Megatrend“ ipak vraćena dozvola za rad

Foto: megatrend.edu.rs

Ministarstvo prosvete poništilo je svoja prethodna rešenja i vratilo dozvole za rad Univerzitetu Megatrend i Visokoj školi modernog biznisa iz Beograda.

Ministarstvo prosvete je u petak 13. septembra na osnovu člana 183.stav 3. Zakona o opštem upravnom postupku donelo rešenje kojim se poništava prethodno rešenje o oduzimanju Dozvole za rad Megatrend Univerzitetu, piše N1.

Megatrendu je dozvola za rad oduzeta 26. avgusta.

„Ministarstvo je uvidom u naknadno dostavljenu dokumentaciju uočilo proceduralni propust, te je shodno navedenom donelo rešenje o poništavanju konačnog rešenja Ministarstva prosvete o oduzimanju dozvole ovoj visokoškolskoj ustanovi“, navodi se na sajtu Ministarstva u obrazloženju o vraćanju licence Megatrendu.

Potpuno identično obrazloženje nalazi se i u drugom saopštenju Ministarstva, koje se odnosi na Visoku školu modernog biznisa.

Ovoj privatnoj visokoškolskoj ustanovi dozvola za rad oduzeta je 3. septembra, a deset dana kasnije je vraćena usled prodecuralnih propusta samog ministarstva.

U oba slučaja Ministarstvo prosvete je 5. septembra objavilo da dozvolu za rad oduzima na osnovu dopisa Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju koje je obavestilo Ministarstvo prosvete o konačnosti rešenja o odbijanju zahteva za akreditaciju.

Izvor: N1

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čitalac
14.09.2024. 14:33

To se i očekivalo, nisu još, svi napredni postali intelektualci.

Suzana
14.09.2024. 14:50

3/4 SNS su sa lažnim diplomama, pa šta ste očekivali

Harry
14.09.2024. 15:40

Šteta!

Miki
14.09.2024. 17:02

Naravno da ce da vrate dozvolu za rad. Pa ko ce da nam vodi državu i preduzeća ako nema megatrend diploma