Menadžer bacao stolice u fabrici „Jura“, dve radnice završile u Urgentnom centru Leskovac

Dve radnice korejske fabrike „Jura“ u Leskovcu završile su jutros u Urgentnom centru Opšte bolnice nakon incidenta koji se dogodio u proizvodnim prostorijama. Kako su potvrdili očevici, jedna radnica zadobila je lakše povrede kada je glavni menadžer proizvodnje bacao stolice i vikao na njih , dok je druga doživela stres usled ove situacije.

Prema rečima svedoka, incident se dogodio „zato što su radnice sedele na stolicama“, a to se menadžeru Korejcu nije dopalo.

„Rekao im je da je ta pozicija na kojoj rade izmišljena, podigao je koleginice i počeo da baca stolice. One su bile u šoku, a jedna od njih se onesvestila“, kaže nam jedna od radnica koja zahteva anonimnost.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević potvrdio je za Jugmediu da je kod njih primljena oko 9 sati jedna radnica G.M. (1976) sa akutnom reakcijom na stres.

Dodao je da je druga radnica najverovatnije na odeljenju psihijatrije zbog preživljenog stresa.

U Policijskoj upravi Leskovac kažu da im je oko 13 sati prijavljen incident, rad policije u toku i kada budu saslušani svi akteri imaće više detalja o tome šta se dogodilo.

Poverenik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Predrad Stojanović rekao nam je da ovo nije izolovan slučaj,

„Taj Korejac je u više navrata maltretirao menadžere, ovo nije prvi put, pljuvao je jednu menadžerku, slomio joj je telefon, svašta nešto je bilo, prošlo je možda godinu dana od tada. Ima on te izlive frustracije i besnila. Sad su neke tri žene koje imaju papire od doktora da imaju neko lakše radno mesto, pa su im dodeljene stolice. One su tu sedele i on je došao i krenuo da viče. Jednu od te žene odvezla je hitna, jednu od njih je pogodila stolica, tačnije okrznula je“, kazao nam je Stojanović

Stojanović rekao je da su radnice podnele izjavu o incidentu, ali da se boje da ga prijave zvanično.

„Žena iz odbora mi je rekla da su napisali izjavu, jedino mogu privatno da ga prijave. Ljudi se plaše. Neće to ništa da se promeni, čak i da ga prijave, to može da se razbesni još više. Mislim da će da se zataška kao i uvek i ostane samo u krugu fabrike“, zaključio je on.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

11 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Aleks
27.09.2024. 13:57

Imamo li mi državu? Ovo je nasilje za koje on treba da odgovara po zakonu ima republike Srbije a ne da prave državu u državi i igraju po svojim pravilima i poštuju jedino zakon džungle tj. zakon jačeg. Kazna po zakonu za nasilje!

Nikolic Zoran
27.09.2024. 14:13

Srbi u Srbiji su su na 10. mestu svi su vazniji i svi su sa veca prava nego sami Srbi. U Srbiji stranci imaju visa prava nego Srbi. Polako ali sigurno sekti polazi za rukom da istrebi Srbe iz Srbije. Samo ako narod uzne pravdu u svoje ruke nece vam pomoci ni Korejanci ni Kinezi

Sima
27.09.2024. 14:14

Dobro je,samo cutite i recite, hvala,dok ne biju

latinče
27.09.2024. 14:20

Pa ovo nije Koreja, valjda država Srbija ima zakone.

Čitalac
27.09.2024. 14:38

Glasali ste, gledajte, trpite i ćutite! Ćutite i trpite, može biti još i gore od ovoga, to je izreka zbog koje propadaju i srbi i Srbija. Upravo je to ono što nam već duže vreme nameće vlast. Mi smo loši i po vas i po Srbiju, ali mogu da dođu još lošiji, zato ćutite i trpite nas i naše hirove i naše bezakonje.

Deki
27.09.2024. 14:41

Tisina tamo! Dok se ne vrati Tito iz Njujorka!
Resice to nas predsednik u korist prosperiteta drzave.

Ce ga vara
27.09.2024. 15:29

Ajde svi veceras da se okupimo ispred njihove kuce u ……novica .ponesite petarde ,serpe ,pistaljke i da im pokazemo da je Leskovac nas grad!? Veceras u 20 h??

Milan
27.09.2024. 15:36

Da sam tamo, ali ne želim, a i dobro je što nisam, bacio bi on stolicu , a šta bi posle dobio od te iste stolice u glavu s moje strane naravno- e to je jedan veliki znak pitanja i slučaj za razmišljanje. Pa bi se on lepo spakovao nazad u južnu Koreju pa tamo neka se druži sa Amerikom pošto su oni ionako u koaliciji. Objavite molim.

Motac
27.09.2024. 16:17

Prso je.

djoka
27.09.2024. 16:33

a moze slika tog korejca ,onako nezvanicno?

Aleksandar Randjelov
27.09.2024. 17:07

Ja bi te Korejce sve oterao odakle su došli u Japan….