Vlast zadovoljna svojim radom u poslednjih godinu dana, a šta Leskovčane čeka naredne? (spisak zaslužnih))

Minula godina, ona između dva 11. oktobra, kada grad Leskovac, odnosno lokalna vlast, sumira rezultate svog rada, nije donela iznenađenja, bar prema onome što je danas ispričao gradonačelnik Goran Cvetanović, buudći da je spisak urađenog dugačak, a zadovoljstvo veliko.

This slideshow requires JavaScript.

Jedanaesti oktobar je dan kada je grad na Veternici oslobođen od fašističke Nemačke i on se raskošno obeležava svake godine. Od ranog jutra pa do večernjih časova, kada se završava svečanom akademijom.

Glavni govornik je prvi čovek grada. Polaže račune na svečanoj sednici Skupštine grada, koju je otvorio njen predsednik Aleksandar Đurović.

U linkovima ispod možete čuti gotovo sve, sa malim prekidima, šta je rađeno, a šta se planira, koje će se, na primer, ulice asfaltirati, tema koja zanima sve nas, nas koji živimo u blatnjavim ulicama.

Na drugom videu se uglavnom govori o planovima, čuju se i emocije. „Leskovac je naš dom“, na primer. Čuje se i jedna druga emocija, koju do sada nismo čuli.

This slideshow requires JavaScript.

U tom drugom delu, negde na kraju klipa, čućete ministra kulture Nikolu Selakovića, koji je odlikovan najvećim Oktobrskim priznanjem za zasluge, medaljom. On je kazao nešto što bi moglo da se desi u Leskovcu naredne godine, ali vi ste već to pročitali u naslovu.

This slideshow requires JavaScript.

Zanimljivo je da ovaj ministar, čovek sa strane, ima drugačiji, pozitivniji pogled kada upoređuje Leskovac pre 20 godina i Leskovac danas, nego što mi vidimo.

Čak kaže da mnogi mogu da zavide Leskovcu zbog činjenice da se za kulturu izdvaja 9 posto, a potom rečenicu iz naslova koju publika gromoglasno nagrađuje.

This slideshow requires JavaScript.

Da, bez obzira što su neki mediji (čitajte Jugmediu p.n.) pisali, Cvetanović je kazao da će za dve godine crkva Sveti Simeon Mirotočivi u Dubočici biti feskopisana, sa 60 miliona dinara, dva puta po 30.

Priznanja:

PRIZNANJA

Novčane nagrade:

Dragan Stamenković, ugostitelj s radom od 50 godina, koji je sa suprugom odškolovao dva doktora nauka.

Saša Jovanović, komandir Vatrogasno-spasilačke čete i zamenik Vatrigasno-spasilačkog bataljona.

Aleksandar Gostić, master inženjer za zaštitu od katarstrofalnih događaja i požara.

Oktobarske nagrade u vidu pohvala:

Marija Lakić, diplomirani inženjer i osnivač Udruženja „Heroina“, donator, humanitarni radnik.

Doktor Zoran Anđelković, specijalista ortopedske hirurgije u Opštoj bolnici Leskovac,  humanista koji je prvi počeo operacije kuka.

Doktor Predrag Ivanović, specijalista opšte hirurgije, koji jen dao značajna doprinos u razvoju laporaskopske hirurgije, kao pinor.

Odbojkaški klub Leskovac, ove godine se plasirao u Superligu i ušao u istoriju leskovačke odbojke.

OŠ „Trajko Stamenković“ zbog reknstrikcije i sanacije škole, kao i sportki teren.

Srenja škola „Svetozar Krstić Toza“, sa 60 godina tradiciojom. Učesnik mnogih projekta.

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga sa 60 realizovanih projekata.

Medalja, najveća priznanja:

Rukometni klub Dubočica 54, 70 godina rada. Član Super rukometne lige

OŠ „Svetozar Marković“, osnovana pre 120 godina, u čast oslobodličakog Prvog srpskog ustanka, sa preko 900 učenika, „škola u kojoj se uči kako da se uči“

OŠ „Josif Kostić“, osnovana 1854. godine, najstarija u Leskovcu o kojoj su mnoge knjige napisane. Ima više od 1000 učenika.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj NALED, čiji su se predstavnici zahvalili i izrazili želju za daljom saradnjom, a nagradu je predstavnik organizacije podelio sa školom koju je pohađao u Leskovcu.

Kompanija „Mladost“, najpaoznatiji proizvođač građevisnkog materijala u Evropi sa tradicijom dugom preko 100 godina.

Pilot Milan Malović, rodom iz Leskovca, koji nesebično iskazuje ljubav prema svojoj otadžbini.

Medalju je poslednji primio i najvažniji gost – ministra kulture u Vladi Srbije Nikola Selaković.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mavashi
12.10.2024. 00:09

Skok standarda u Leskovcu, u odnosu na ostale u Srbiji, se ogleda u najnižim platama na Balkanu.

Deki
12.10.2024. 01:01

Konobar dobio Oktobarsku nagradu i 500k?!
Konobar, ejjjj?! Srozali ste nagradu debelo.