Agencija presudila: Spasite preostale radnike Radio Leskovca!

Agencija za privatizaciju dala je saglasnost lokalnoj samoupravi da Radio Leskovcu promeni delatnost, potvrdio je Jugmedii doskorašnji direktor ovog preduzeća  Bratislav Ilić, čija su ostavku u ponedeljak prihvatili odbornici Skupštine grada.

To znači da devetoro novinara i tehničara ovog javnog preduzeća najverovatnije neće ostati na “belom hlebu”.

„Dopis iz Agencije sam dobio dan pre nego što je Skupština grada prihvatila moju ostavku“ kaže Ilić.

I gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je za skupštinskom govornicom javno obećao da će, ukoliko to Agencija za privatizaciju dozvoli, pokušati da „spasi ovo preduzeće“.

„Videćemo šta zakon predviđa. Ukoliko nam dozvole prenamenu delatnosti, to ćemo i da uradimo i gledaćemo da spasimo te ljude od otkaza. Ukoliko Agencija kaže da se radio gasi, nama su ruke vezane“ bio je kategoričan gradonačelnik.

Nakon ostavke direktora ovo preduzeće, kako nam je objasnio Ilić, vodi gradska komisija koja je formirana za rešavanje problema Radio Leskovca.

Agencija za privatizaciju ranije nije odobrila prodaju ovog radija na aukciji zbog većih dugovanja od sospstvene vrednosti.

Lokalna samouprava je u međuvremenu izmirila sva dugovanja i prema zaposlenima, a 19 njih je dobilo otpremnine iz republičke kase.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

5 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
filip
11.09.2015. 20:15

Na koju prenamenu delatnosti Ilić može da ih prenameni? Pa prošli su poljoprivredni radovi, stiže zima.

Bata
11.09.2015. 20:33

I ja bi dala ostavku za te pare.

Bivsi zaposleni u svim medijima
11.09.2015. 20:47

Da li je neko brinuo o ljudima iz Nase reci ? Iz Tv Le ? A da li pomisljate na to da ce vas tuziti ljudi koji su izasli iz radija, a sada sebe vide prevarenima ? Receno im sledi likvidacija radija !? A evo druge price. O cemu se radi

Goran
13.09.2015. 00:43

Moja bivša firma.Umesto da rade uspešno i sa dobitkom,neko je doterao do propasti.Bitni su objekti,lokacije i prava na obligacije.Za te vrednosti neko će rado da obezbedi isplatu otpremnina i ostalog.Posle toga,ono što novom vlasniku ostane,čist je ćar…kao poklonjeno…

Batica
13.09.2015. 09:44

I ja isto mislim al ne smem da kažem.