Avanturistička trka ponovo u Jelašničkoj klisuri

Četvrta međunarodna avanturistička  trka sa preprekama „THE MAZE UP!“ u organizaciji Tribe Trails-a biće održana naredne subote, 16. juna u Jelašničkoj klisuri.

Start trke je u osam časova na sportskom terenu osnovne škole “Đura Jakšić“ u selu Jelašnica, a učesnici će se po sopstvenom izboru nadmetati u trci „Rookie“ dugoj 15 kilometara i trci „ Adventure“ dužine 25 kilometara.

Kao i prethodnih godina, zaljubljenici u ekstremne sportove  trčaće zemljani putevima, makadamom, asfalatom, kamenjarom, preko stena i kroz šumu, blato i reku, a na određenim mestima pokušaće da savladaju specijalne prepreke  poput puzanja, provlačenja, preskakanja, izvlačenja tereta i penjanja.

Više od 400 zaljubljenika u ekstremne sportove nadmetalo se prošle godine u avanturističkoj trci „Mejz plej“ (The maze play)  u Jelašničkoj klisuri.

Takmičari su tada imali zadatak da pređu 12 ili 21 kilometar staze koja je vijugala kroz stene klisure i da savladaju preko 40 veštačkih prepreka poput izvlačenja balvana, prelaska reke preko mreže i penjanja uz konopac.