Čelnica SSP u Leskovcu pijavila pretnje policiji, saslušan prijavljeni i svedok, na potezu tužilaštvo

Rasprava u „Marfi pabu“ između predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Leskovac Jelene Spirić i člana Socijslitičke partije Srbije (SPS) Miloša Stojanovića zvanog Gusla dobila je policijski epilog, odnosno, Spirićeva je prijavila Stojanovića za ugoržavanje lične bezbednosti i sigurnosti, ali u leskovačkoj policiji JuGmedia nije mogla da dobije potvrdu da li je posle prijave podneta krivična prijava.

Iz pouzdanih izvora saznajemo, međutim, da je posle njene, policiji dao izjavu i Miloš Stojanović, ali i svedok događaja, te da je policija o svemu obavestila Osnovno tužilaštvo u Leskovcu.

Incident se dogodio 25. februara posle podne u bašti popularnog paba pred, kako Spirićeva kaže, mnoštvom svedoka.

Iako u saopštenju centrale SSP piše da je reč o „brutalnim fizičkim pretnjama prebijanjem“, ona nije htela da iznosi detalje, uz objašnjenje da je sve što je imala rekla policiji, da je policija sačinila zapisnik i da su i druge izjave uzete u dogovoru, pretpostavlja, sa tužilištvom.

„Rečeno mi je isuviše mračnih stvari sa kojima neću da izilazaim u javnost. Policija je to kvalifikovala kao ugrožavanje bezbednosti, a sada je na njima i tužilaštvu da rade svoj posao“, kaže Spirićeva.

Tvrdi da je tog popdneva sedela u bašti kafića sa društvom kada joj je prišao Stojanović i zapodenuo razgovor oko njenih ranijih izjava o tenderima u Leskovcu, te da je na početku tiha rasprava prerasla u „nešto što me je veoma uznemirilo“.

„Ovo je samo pokazatelj društva u kome živimo, u kome je zabranjen politički stav i zloupotreba javnosti, jer su reči upućene meni bile u vezi sa nabavkama i talovima koje sprovodi vlast u Leskovcu. Mislim da ne sme biti straha i da moramo da se izborimo za jedan normalan sistem u kome se ovakve stvari ne smeju događati“, ističe Spirićeva.

S Milošem Stojanovićem nismo mogli danas da stupimo u kontak, ali nam je svedok koji je dao izjavu policiji kazao da je zapravo on sa Stojanovićem prišao stolu gde je sedela Spirićeva i da je on, „u šali“ započeo razgovor o „Jeleninom pisanju protiv SPS“, da Jelena nije bila raspoložena za šalu i za razgovor, te da „nije tačno da je Stojanović Miloš uputio Jeleni bilo kakve reči uvrede ni pretnje, niti Jelena njemu“. Ovaj svedok izjašnajva se kao prijatelj i Spirićeve i Stojanovića.

Centrala SSP zahteva, inače, u saopštenju hitnu reakciju tužilaštva po prijavi Spireće.

„U suprotnom, svako nereagovanje značiće direktno saučesništvo policije i tužilaštva u zataškavanju ovog dela, ali i svesno ostavljanje Jelene Spirić i drugih slobodoumnih građana na milost i nemilost batinaša“, zakljčuje Stranka slobode i pravde.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Demokrata
27.02.2021. 13:34

Prvo svedoci su saša pešić i aca čogurić, jelenini prijatelji. Obojica su demantovali sve optužbe od strane jelene.
Drugo svi znamo jelenu. Nije dovela nijednog člana u stranku i najveća je prepreka razvoja bilo kakve opozicije u Leskovcu i uvek u nedostatku dela glumi žrtvu i laže.
Treće ona nikome nije zanimljiva.
Milice i Moldere proverite sa sašom i acom kako je bilo i šta se dešavalo u pabu.

U ime gradjana..
27.02.2021. 13:53

…izvinjavamo se „Gusli“ što je vredjso i pretio g.Spirućevoj.
E,sad pitam Hanija(etalon za botive)kako može Spirićeva da se ponaša mimo pravila njegove stranke.Zamislite,ćuti i trpi,pa onda pravac policija.To nije fer.
Zato očekujem i izvinjenje Spirićeve poštivanom gospodinu Gusli.
P.S.Nevalja nam rabota drugovi i gospodo socijalisti i naprednhaci.Postoji tačka „pucanja“gde čovek ne razmišlja pre svega o svojim posledicama.Ne dao Bog da dodje vreme“kom opanci kom obojci“