Festival pozorišta Srbije ‘’Joakim Vujić’’ opet u Pirotu

PIROT –  Po drugi put zaredom Narodno pozorište biće domaćin 48. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, odlučeno je na sastanku Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije. Za ovaj festival, koji se održava od 12. Do 19.maja Piroćanci će spremati Sterijinu ‘’Pokondirenu tikvu’’ u režiji Vladimira Lazića.

 Selektor festivala je upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Djurović koji će odgledati 26 predstava 13 pozorišta u Srbiji i 5. aprila saopštiti nazive sedam predstava koje će se naći u zvaničnoj konkurenciji festivala.

“Odluka je doneta na sednici Zajednice profesionalnih pozorišta, verovatno i zbog uspešnog organizovanja prošlogodišnjeg festivala čiji smo bili domaćini. Ovo je za nas veliko priznanje ali u isto vreme i izazov da se i ovoga puta pokažemo u pravom svetlu kao dobri domaćini. Ujedno je ovo veliki dogadjaj i za sam grad i negovanu pozorišnu publiku Pirota koja voli pozorište i koja će moći na jednom mestu da vidi najbolja ostvarenja pozorišta Srbije”, izjavio je direktor Narodnog pozorišta u Pirotu Gradimir Filipović, dodajući da će tokom festivala biti pratećih i programa za decu.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom opštine Pirot i Minisrarstva kulture informisanja.