NIŠ – balkanski centar za sertifikate Privredne komore Londona

NIŠ – Regionalni centar predstavništva EDI (Educational Development International) ispitnog odbora, u okviru kog će poslovati 40 akreditovanih balkanskih centara za izdavanje sertifikata Privredne komore Londona (LCCI), otvoren je danas u Nišu, u Gutenbergovoj ulici.

Centar je, između ostalog, zadužen za dodeljivanje sertifikata za engleski jezik koje, kao međunarodno priznate diplome, priznaje i Britanski savet. To znači da su ovi sertifikati važeći na svim evropskim univerzitetima i u institucijama visokog obrazovanja kao dokaz poznavanja jezika kandidata sa vanengleskog govornog područja.

Povodom otvaranja ovog centra, sutra će u Nišu biti održan seminar za nastavnike engleskog jezika iz Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije o pripremi za polaganje ispita za ovaj sertifikat i njegovim prednostima.

Polaganje za sertifikate Privredne komore Londona u Srbiji moguće je još od 2005. godine, ali se do danas sedište za Balkan nalazilo u Rimu.

Pripreme za polaganje ovog ispita u Nišu održavaju se u registrovanim centrima: „Spell“, „Narodni univerzitet“, „ Menssana“, „Big Apple“ i „Voyager“.

(Kraj)