Za gradske ustanove kulture u Nišu 640 miliona dinara

Za ustanove kulture u Nišu ove godine će iz budžeta grada Niša biti izdvojeno 640 miliona dinara, što je iznos jednak prošlogodišnjem, rečeno je na poslednjoj sednici Gradskog veća prilikom usvajanja programa rada tih ustanova.

Sekretar sekretarijata za kulturu i informisanje Nebojša Stevanović istakao je da će osnovna odlika rada ustanova kulture biti to što će one izaći iz svojih prostorija i kontaktirati sa većim brojem gradjana u niškom kraju.

Glumci Narodnog pozorišta obilaziće okolne gradove i mesta, neće imati predstave samo u zgradi pozorišta. U planu je da ta kuća ima predstave i u Kazneno-popravnom zavodu. Takodje, pružiće se mogućnost da deca iz okoline Niša vide predstave Narodnog i Lutkarskog pozorišta“, rekao je Stevanović.

Gradsko veće usvojilo je i program rada Turističke organizacije Niš za ovu godinu.
Turistička organizacija Niš, kako je najavljeno, predstojećih meseci radiće prvenstveno na razvoju turizma i promocije grada i to direktnom promocijom, štampanjem brošura, učešćem na sajmovima, promocijom na portalima i društvenim mrežama, učešćem u projektnim aktivnostima i organizacijom atraktivnih manifestacija.

Već po tradiciji, TON će u Nišu organizovati Medjunarodni sajam tuirizma, a on će ove godine biti održan od 29. do 31. marta.