I Vranje uvelo vanrednu situaciju zbog poplava

Na osnovu predloga Gradskog štaba za vanredne situacije, a u cilju sprovođenja operativnih mera na zaštiti od štetnog dejstva vode, gradonačelnik  Vranja Slobodan Milenković, doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja I to nekoliko katastarskim opštinama.

Opštine u kojima je proglašena vanredna situacija su Davidovac, Ristovac, Pavlovac, Rataje, Donji Neradovac,  Кupinince, Donje Trebešinje, Ribince, Zlatokop, Vranje 1, Ćukovac, Toplac,  Vranje 2, К.O. Suvi dol,  Кumarevo, Bresnica, Vranjska banja,  Moštanica, Bujkovac, Кorbevac, Prevalac, Panevlje,  Bunuševac, Soderce, Drenovac, Dobrejance, Uševce, Vlase, Golemo selo,  Lalince,  Mijovce.

Na jučerašnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije naloženo je da stručno-operativni tim za praćenje stanja na terenu usled obilnih padavina, nastavi da redovno prati stanje na terenu i obaveštava Gradski štab o neophodnosti preduzimanja aktivnosti na zaštiti od štetnog dejstva vode.

Konstantovano je da je vodostaj na vodama 1. i 2. reda i dalje u  porastu i da preti opasnost od daljih izlivanja, što može dovesti do daljeg ugrožavanja stambenih objekata u naseljima sa jedne i druge strane reka Južna Morava i Veternica, kao i njihovih pritoka, putne infrastrukture, poljoprivrednih površina, mostova i železničke pruge.

Takođe, donet je zaključak da Gradsko veće formira komisije za evidentiranje štete na poplavljenim područjima i to: komisiju za evidentiranje štete na infrastrukturi, na porodično-stambenim i drugim objektima i za evidentiranje štete na poljoprivrednom zemljištu. Zadatak komisije je da obiđe sva poplavljena područja, da sačini zapisnik o vrsti, uzroku, visini nastale štete i o tome podnese izveštaj Gradskom štabu za vanrede situacije i Gradskom veću.

Sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije prethodio je susret gradonačelnika Slobodana Milenkovića sa direktorom JVP ,,Srbijavode’’ Goranom Puzovićem sa saradnicima.

Tom prilikom gradonačelnik Milenković ih je upoznao sa stanjem i preduzetim merama na širem području grada koji je ugroženo poplavama.

 

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar