Izložba najlepših slika Najlepše zemlje

Rusko geografsko društvo i Istorijski arhiv Leskovac organizovali su izložbu radova finalista i pobednika II Sveruskog fotokonkursa „Najlepša zemlja“ iz 2016.godine, na kome je učestvovalo 23 hiljade ruskih i stranih fotografa, sa 110 hiljada snimaka.

Fotokonkurs Ruskog geografskog društva „Najlepša zemlja“ je medijski projekat širokih razmera posvećen očuvanju izvorne prirode Rusije i negovanju brižljivog odnosa prema životnoj

Najstariji učesnik je imao 87, a najmlađi svega 5 godina

sredini, preko umetničkih fotografija. Konkurs je prvi put organizovan 2015. godine, a od 2016. održava se jednom godišnje. U pravilima takmičenja nema ograničenja u odnosu na starosnu dob ili mesto stanovanja učesnika. Glavni uslov je da fotografije moraju biti snimljene na teritoriji Rusije.

Radove učesnika u više kategorija su ocenjivali predsednik Ruskog geografskog društva Sergej Šojgu, kao i poznati fotografi i stvaraoci iz oblasti kulture.

Izložba, već prikazivana u mnogim srpskim gradovima, će biti otvorena 25.oktobra u Leskovačkom kulturnom centru s početkom u 19 sati I moći će da se pogleda i u narednih desetak dana.