Kinez bi da grade deponiju u Nišu i održavaju uličnu rasvetu

Postoji interesovanje kineskih kompanija za izgradnju regionalne deponije „Keleš“ u Nišu i za zamenu kompletne ulične rasvete u tom gradu, kazao je danas gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

On je danas sa  predstavnicima gradskih ustanova u Gradskoj kući razgovarao sa privrednom delegacijom  Kine koju je predvodio ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.

Ambasador Kine Li Mančang kazao je da izgradnja deponije i osvetljenja predstavlja prvi korak u saradnji uizmedju grada Niša i kineske strane, a da će o ostalim projektima razgovarati sa zainteresovanim kineskim kompanijama

Očekujemo u narednih 30 dana nastavak pregovora u Ministarstvu rudarstva i energetike. Posle tih pregovora, kineska kompanija će izaći sa svojim predlogom za deponiju„, rekao je Bulatović novinarima nakon sastanka sa kineskom delegacijom.

Kineske kompanije zainteresovane su i za kompletnu zamenu ulične rasvete u Nišu i njeno održavanje tokom više godina.

Savremana tehnologija kojom bi bila zamenjena postojeća rasveta omogućila bi uštede, ali i mnogo bolje održavanje. Ne bi morali da u jutarnjem programu na lokalnim televizijama čujemo da je neka sijalica pregorela„, izjavio je Bulatović.

Na sastanku sa delegacijom Kine bilo je razgovara i o izgradnji logističkog centra u Nišu, naučno-istraživačkog parka i izgradnji lakog šinskog saobraćaja u gradu nakon izmeštanja pruge.