Leskovačke kompanije traže smanjenje cena deponovanja smeća

Leskovački privrednici pokrenuće inicijativu pred lokalnom samoupravom da se smanji cena deponovanja smeća prema pravnim licima koji poseduju zasebne kontejnere, odlučeno je na današnjem sastanku članova parlamenta privrednika koji je održan u Regionalnoj privrednoj komori Leskovac.

Naime, velike kompanije poput Falkea i Zdravlja, kako se čulo na sastanku, na mesečnom nivou iznošenje smeća plaćaju i do 2.000 evra, samo zbog odluke obračunavanja deponovanja otpada još iz 2014. godine.

“Cene su određene takve kakve jesu zbog, recimo, butika ili nekih prodavnica u centru grada koje nemaju sopstvene kontejnere pa na drugačiji način odlažu otpad. Zašto mi, koji poštujemo svaki član ove odredbe, koji imamo svoje kontejnere, i za razliku od njih zaista odlažemo mnogo veću količinu otpada, da ispaštamo?”, pitala je na sastanku predstavnica kompanije Falke.

U Regionalnoj privrednoj komori je doneta odluka da se gradu Leskovcu preda inicijativa po kojoj bi se onim privrednim subjektima, koji imaju vlastite kontejnere za deponovanje otpada, smanjila cena deponovanja u narednoj godini.