Marketinški trik ili neznanje? Najavljivali VIVA VOX nastupio VIVA VOPS

U subotu uveče na drugoj Mini gitarijadi u Vranju, organizovanoj na Sportskom centru, publika je sa nestrpljenjem očekivala, kako je najavljivao zvanični gradski sajt, nastup domaćeg a kapela hora Viva Vox, ali se umesto toga na bini pojavila muzička grupa Viva Vops, čiji se muzički izraz može najpribližnije opisati kao fuzija panka, roka, repa, metala i popa.

Da li u pitanju marketinški trik, neznanje ili nešto treće, jedan deo publike je razočarano prokomentarisao da je čekao nastup najpopularnijeg a kapela hora na našim prostorima koji se proslavio izvođenjem najvećih svetskih hitova u sopstvenoj obradi, od legendarnog Queen-a, Era, Toto, ABBA, Elton John-a, Eric Clapton-a do The Prodigy, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers.

Grupa koja se predstavila vranjskoj publici Viva Vops, postoji dve godine, a sastavljena je od članova koji se već 15 godina bave aleternativnom muzikom, Aleksandar Ćurčić, Marko Janković, Marko Trajkovski, Lazar Ilić, Đorđe Popović, Dušan Kalinić i Miroljub Antić.

Često repuju na rok i pank ritam, što čini njihov muzički stil prepoznatljivim, a svojim singlom „Svuda pivo“ trijumfovali su na prošlogodišnjem Bunt rok festivalu.

Druga Mini gitarijada počela je nastupom benda „Ki“ iz Kumanova, prošlogodišnjim pobednicima 51. Gitarijade u Zaječaru i Mini gitarijade u Vranju 2017 koji su ostavili i ovog puta jak utisak na vranjsku publiku.

Za kraj večeri, Dejan Cukić i Spori ritam bend oduševili su svojim nastupom publiku koja je zajedno sa njima pevala i uživala u svirci.

Organizatori ovog događaja su Grad Vranje, udruženje „Gitar Fest“ i Turistička organizacija.