MALAC GENIJALAC

Najlepši i najvredniji poklon koji možete dati svom detetu je znanje!

O školi Malac genijalac već smo pisali na portalu Jugmedia, ali nije loše podsetiti se svih prednosti koje mantalna aritmetika pruža deci koja nauče da je primenjuju, naročito ako se osvrnemo na rezultate koje su pokazala deca iz leskovačkog Malca u toku protekle godine, ali i na rezultate koje program Hikari, za koju su licencirane sve škole Malca genijalca u Srbiji, daje na međunarodnim takmičenjima.

Deca iz naše zemlje, koja pohađaju školu mentalne aritmetike „Malac Genijalac“, postigla su veliki uspeh na Evropskom šampionatu u mentalnom računanju u Bazelu, osvojivši 5 medalja (2 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane). Takmičarske discipline su se sastojale, pored klasičnih računskih operacija, u izračunavanju komplikovanih operacije poput stepenovanja, korenovanja ili izračunavanja tačnog dana u nedelji na koji pada određeni datum. Za pobedu je, na primer, bilo potrebno brzo izračunati kvadratni koren šestocifrenog broja, kubni koren devetocifrenog broja ili odgovoriti na pitanje, koji dan u nedelji će biti 28.06.2389 a sve to bez korišćenja ikakvih pomagala (papira, digitrona, olovke).

Pažnja, koncentracija, brzo računanje, kreativnost, fotografsko pamćenje, logičko razmišljanje… samo su neke od veština i sposobnosti koje će vaše dete razviti uz Hikari mentalnu aritmetiku

Da li vaše dete može da postiže takve rezultate? Uloga roditelja u intelektualnom razvoju deteta je veoma važna. Da bi dete bilo uspešno i izraslo u uspešnog čoveka, najčešće je potrebna odluka roditelja da mu u tome pomogne i podrži ga posebno u periodu kada se njegovi kapaciteti najbolje razvijaju. Da li ste znali da rana aktivacija dece u mentalnom računanju (dakle, bez papira, olovke ili drugih pomagala) implicira jedinstven i nesvakidašnji razvoj leve i desne hemisfere mozga? To dalje, razvija njihovu memoriju i sposobnost analitičkog rasuđivanja što direktno opredeljuje njihove kompetencije za predstojeća akademska usavršavanja. Ulažući u njihove potencijale ulažemo u njihovu budućnost!

Nemojte ograničavati decu samo na ono što ste vi naučili, jer vaša deca su rođena u drugom vremenu.

Svaki roditelj želi da mu dete bude pošteđeno poteškoća, da bude dobar učenik i da se jednoga dana bavi poslom koji će mu pružati zadovoljstvo i osigurati dobar život. Pripremite svoje dete za budućnost, naučite ga da brzo razmišlja! Napravite prvi korak ka tom cilju. U toku je upisni rok nove generacije genijalaca. Dođite sa vašim detetom na testiranje. Školica „Malac genijalac“ jeste mesto gde se stvaraju pobednici.

Vrlo često, kao problem tog novog vremena, ističe se nedostatak pažnje i koncentracije kod dece. U praksi se pokazalo da trening mentalne aritmetike i sposobnost mentalnog računanja znatno poboljšava pažnju kod dece od 4-12 godina. Veština rada na abakusu, odnosno sorobanu, i vizualizacija kuglica i samog abakusa inicira mnoštvo moždanih aktivnosti obe moždane hemisfere, koje se treningom poboljšavaju i direktno utiču na poboljšanje pažnje. Poboljšanjem pažnje se poboljšava i koncentracija i fokus, a to zajedno vodi ka boljoj memoriji i uspehu ne samo u školi već značajno doprinosi odrastanju u samopouzdanu, aktivnu, uspešnu i ambicioznu osobu.
Naučne studje su dokazale da mentalna aritmetika predstavlja najbolji trening za mozak!

Ono što možda niste znali je da je škola Malac Genijalac u Leskovcu proširila svoje okvire i u cilju razvoja različitih sposobnosti i talenata kod dece oformila još jedan, novi program, „Malac kreativac“ koji radi od januara meseca ove godine i okuplja decu koja svoju kreativnost izražavaju kroz crtanje, slikanje i vajanje. Na kreativan način, bez ikakvog pritiska, mališani se upoznaju sa osnovim likovnim elementima i postepeno ovladavaju raznovrsnim likovnim tehnikama.

Rad sa četkicama i bojama razvija mnoge pozitivne osobine, kao što su: samopouzdanje, istrajnost, upornost, preciznost, sklonost prema stvaralačkom radu, otvorenost i osećaj za lepo. Dok crta I slika dete poboljšava motoriku, radnu motivaciju i koncentraciju, što se pozitivno odražava i na uspeh u redovnoj školi.

Zato je „Malac Genijalac“ u Leskovcu sjajno mesto za odrastanje.

Dakle, da bi vaše dete lakše ostvarilo svoje snove, potrebno je da mu najpre pomognete da razviju potrebne veštine. U većini slučajeva, akademski uspeh služi kao odskočna daska kako bi deca postigla sve ono o čemu maštaju. Dobre ocene u školi vode ka širokom spektru mogućnosti kada su buduće profesionalne karijere u pitanju. Zato bi trebalo da se investira u obrazovni razvoj dece, isto kao što se ulaže da bi se očuvalo i unapredilo mentalno i fizičko zdravlje mališana.
Ulažemo u njihove potencijale! Ulažemo u njihovu budućnost! Znati, misliti i sanjati. To je sve!

“Malac Kreativac” svakom detetu omogućava da na najzdraviji način, kroz igru i smeh, izrazi svoje mišljenje, nesputano razvija svoju prirodu i karakter.

Upis nove generacije malaca genijalaca je u toku.
„Malac genijalac“ ul. Savska 2A ( naselje Suva reka ).
Info telefon 069/ 10 99 110
https://www.facebook.com/malacgenijalacleskovac/