НАШ ШЕРИФ И ЈА

Дошла нека вунено-вестерн времена, а демократска. Времена, у којима пристојних, паметних, поучних, образованих и толерантних коментатора, скоро да и нема, док на другој страни свака суклата, кусо и репато, неписмено, несрећно и аљаво, почело да коментарише туђе текстове и износи своје мишљење и запажања, али не како приличи пристојним и добронамерним сватима, него, боже ми прости, пуних злобе, беса, тужибабских лажи у  цинкарењу, подказивању, денунцирању људи који им нису по вољи, а све у духу старих добрих времена: ОЗНА све дozna,озна.

Међутим, бар што се мене тиче, тако и треба: Да свако, ама баш свако, има могућност  и прилику да на светлост дана изнесе оно што је, преко керамичареве БИА-е  дознао, и изрази oно шта мисли и осећа. Наравно, свако има право да мисли и рђаво и наопако, али не и да то јавно формулише у облику увреда, и то кроз танку обланду дволичне цивилизираности. Но, добро. Вечита порука је: Свако има право на част и на срамоту, па може да бира.

Зашто, овакав наслов и почетак, мог овонедељног текста?

Па, да објасним, ако неког уопште интересује. Коментар на мој суботњи текст „НЕЗАВИСНИ И СЛОБОДНИ“, послала је и написала, коментаторка: „Priča se da vas je lično šerif „drugarski“ i „prijateljski“ zamolio da ne dirate SNS i AV, pošto njega i ne dirate, dok ne prođu izbori. Možda zli jezici samo ogovaraju i izmišljaju…бла, бла, бла.“ Па наставља: „Ja sada, bez došaptavanja čaršije, analiziram i pitam vas:Profesore, nije li vas šerif takođe prijateljski zamolio da mu pripomognete, njemu i SNS-u, u šibanju po medijima? Znate, onako, ja ću ih pritiskam i ucenjujem, a ti udaraj po njima omalovažavajućim lekcijama. Da ih zajedno dotepamo…“ Vi baljezgate, каже за мене дотична персона драматис, „onako iz udobne penzionerske fotelje sa kavijarem pored.“  Онда иде пријатељски савет: „ Ima, znate, ovih dana mnogo zanimljivijih tema i to one kojima se bave članovi vaše bliže i dalje porodice. Na primer, zaštita ženskih prava, na primer, zaštita od porodičnog nasilja. Pa hajte profesore, ako imate „crvenog bana“ napišite svoj stav o ovim temama u kojima je vaš prijatelj nedeljama glavni junak. Ajde profesore odgovorite“

У којима  је мој пријатељ, тј. шериф, недељама главни јунак ?!? Мора да ју је натераја голем зор кад тако пише?!

Не уживам у овоме што ћу написати, али добро, да испуним жељу дотичне госпође. Прво, зашто мислим да је женско? У лесковачкој чаршији, по кафанама, будоарима, крчмама, берберницама, библиотекама, позоришним салонима, станичним ресторацијама, концертним дворанама, културним установама, пијачним тезгама, политичким кулоарима, што ће речи: на свим местима по којима се свакодневно крећем и обитавам, па чак и на Процепу, сви ми кажу да је писац коментара мушко и да га одлично знам.Тој је бре онј што до подне мрзи себе, а од подне и цел свет.Умислија се, куј ко он; издиза се ко вшка у шију, и шири се ко џивџан у дуд! А, нема га ништа: развијен ко џивџан у коленца – збраја се ко терајеж па се гоји ко змиче на трн.   Онкв скасан и аљав  вуче се по лесковачку чаршију. Вузле, је тој. Ја, ипак, мислим да је коментар написала нека дама или нека госпођа – алотропска модификација новинара. Сигуран сам.

Текст коментара, то неписмено ђубриво, који је у свађи са логиком, па чак на моменте умно поремећен,  недвосмислено показује да је то рукопис уплакане, остављене жене; саме самцате, без игде икога, која 24 сата, тј. цели целцати боговетни дан, лупа по тастатури, из простог разлога – да се самозадовољи, јер јој је то једино и остало. Како супротни пол не воли, а свој обожава, остаје јој једино тастатура као: залог „љубави.” Она пише глупости да испољи своју зловољу, злобу, завист, мржњу  према особама супротног пола, ближњем свом; гнев, комплекс ниже вредности, недостатак родитељске љубави, неписменост, незнање, односно све оно патогено што је срамно и страно нормалним људима. Људска несрећа од човека. Гле, и сада очекујете сестре слатке и браћо у Христу, да се ја уфатим, ко сом на бућку, па да се „вадим“ и да негирам коментар, који је, узгред буди речено, сензационално и епохално глуп, имбецилно неписмен и склепан у маниру и по стилу као да је његова ауторка  боже ме саклони грешних мисли,  особа која редовно објављује своје текстове у престоним септичким јамама и папирном смећу од тоалетоида (Информер, Ало, Курир), а који су идентични, текстови, параноичном трабуњању појединих болесника, пацијената  др Тојаге, који редовно виђају Елвиса и са Исусом размењују e-mail поруке.  Очекујете да ауторку, коју, овога ми крста, не познајем  – чак не могу ни да претпоставим која је – изгрдим на пасја кола, и да напишем, као да је знам, као да знам како изгледа: да је обаполна мустра, минче у облику чиваве, шака јада, са траумама из детињства!  Да  јој скрешем у брк: „Ви сте плод несрећног сперматозоида и уплакане јајне ћелије! Трагично сте зачети!” (Користим израз А.Т. да ме после не опањкавате  како преписујем. Ма, оћете, оћете, па знамо се. Знам ја нас, јебо ти нас!(Б.Ћ.)) Или да као кад „мајмун уђе у тенк“, распалим: Ти си, бре, коментаторко, од зла оца и горе мајке, и као таква носиш комплекс злостављеног детета, који, сада у јесен живота, још више долази до изражаја.

Е, сада, само да знате – нема ништа од таквог вређања. Ич! Нисам јео бунике, па да се тако „вадим“.  Ма, иди бегај! Не пада ми на памет. Зар нисам, ту скоро, писао: Не’е  мајка сина карала што се коцкаја, него што се вадија из булу! Прц, бато. Нећу, не иде бре, да вређам жене – и не приличи ми. Зато, без мене.

Шта онда да одговорим на дотични коментар, али да никога не увредим,  јер не желим и нећу. Зато кажем: Признајем! Без искуства Голог Отока и Новог лесковачког затвора, да је све што ми се спочитава,од стране ове коментаторке, тачно. Ама баш све, од А до Ш. Op, cvrc, gevezen zajn – тачно је, и тачка. Ама да је само тој, ђене-ђене, ама не, не’е ?! Има тога још, много?! Али, не могу, није чаршијски ред да вам кажем шта смо се све, у четири ока договорили, шериф и ја; није џентламенски да износим појединости нашег разговора. Такав је сатмалско – светилиски  адет, омерта бато!  Па, зуцни ако смеш?! Тачка.

За Југмедију пишем скоро шест година, и никада нисам, колико ме сећање служи, имао расправу са коментарима, сем једном са „Ђуром“ око ДС и СПО.  Нећу ни сада. Они, коментарлук, нека пише шта год хоће, њихово право, њихова воља, моје је да ћутим и трпим. Нису ме тепали по уши, или са мотке терали да пишем колумне. Јок, море! Претпостављам, а једино то и могу, да дотична персона драматис на зна да чита, па као и сви игноранти критикује оно што не разуме.То је та писменост и стилистичка осетљивост просечног неосрбијанског „коментарлука“, из кога, раније или касније, почиње да избија  нитковлук и неписменост! И то у последње време. Раније таквог простаклука, бар у тој форми и у тој мери,  није било, ни приближно.

Одједанпут, ненајављено и ничим изазвани, као по некој команди са највишег места, почели су мишеви да извирују, јављајући се као ојед као хемороиди. Из неког буџака или удбиног (БИА) уреда почела је фукара и башибозук, да пласира скарадне, а непроверене информације, лажне вести, оптужујући све и сваког за сва непочинства и бешчашћа која су им пала, на њихов болесни ум. Пуна су им уста  лажи, мржње која долази из лагума немоћи и насушне, лешинарске море: „šerif vas je prijateljski zamolio da mu pripomognete, njemu i SNS-u.  Da ih zajedno dotepamo.“  Овим, информерско – удбашким денуцирањем, ваљда је задовољен писац,  неком кинтом од стране БИА-е, или само похвалом: Ако га се сете, сете; да у свом безнађу буде срећан као дете на ноши. Само, да вам кажем, драге моје  и драги моји: Милица ће, мори моме, кад – тад, ударити шаком о сто и најурити персоне драматис које не поседују ту отменост стида, и који својим информерско – удбашким денуцирањем крњe и срозавjу  углед Југмедије. Ће ве напуди Милица, с њен портал,  па ће те сс  св   бчлк и пашкуљи – на утрину. Ће удари немка, по џеп, па да видиш! Неће више пркнете; ће вирајете ко зеље у дупе! Толку ће имате работу да ће дремете, ко мува на мокра муда, по цели дн. Ће се  тд, ко луда Наста, мајете сми  смцати по лесковачку чаршију, и тој с Катмер зумбул у увце. Не уради ли тој Милица, онда ће, далеко било,све отићи у 3ЛПМ, жи ми ви!! „А хуље? Хуље, нека се фаљекају и наричу. Као ћифте и као флеке.“ Али, Боже мој, такав је живот.

П.С.  Драга моја дамо и госпођо, никада нисам практиковао: „…onako iz udobne penzionerske fotelje sa kavijarem pored“. Кавијар једем у ресторану. Да Вам дам адресу где сам јео најбољи кавијар, пре 2 год.: ресторан „САТКО“, Невски  Проспект, бр.19, Санкт Петербург, Русија. И то какав. Црн кавијар, ништа посебно, али розе кавијар, из риба са сибирских река, нешто божанствено: икра розе, провидна, а крупна ко проминцле, ко девојачке манистре. И октет најчувенијих руских уметница на балалајкама. Беше.

Леп дан, и свако добро. Ма где били.

др Вјачеслав Нешић

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

23 komentara

 • Profo, jel ti reko da poslušaš Siorana pa da se poneseš kao mladi drug Koba, a ti navalio ko sredoveĉni Josif Dž. 🙂
  Uzgred, ovo je jedna od Tvojih boljih kolumni. Tim pre što je u formi „neotvorenog pisma“ 🙂

 • Sad se setih. Pa ovde su branili komentare. A onda su ih odobravali opet. A profesor nije poznat po nastavi na fakultetu. Poznatiji je po protestvovanju, svuda je bio protiv vlasti, da to iskoristi da naplati od nevladin sektor, jer tako mu odgovara da ne ide na posao 10 sati, ne budi se rano i ne zamajava s predavanja i studenti, nego prostrajkuje, snimi, slika, porodicno svi ucestvuju, posalju i naplate, posle se troskare. Nema mnogo emocija za narod, zato i flertuje sa predstavnicima vlasti. Korektno se odnosi uzivo, a iza ledja je u svaku protestantsku povorku zdruzen, ujedinjen s opoziciju, nevladin, vladin, zene za rat i mir, netepane, protepane i premlacene s mokru carapu u glavu, kad je izbor muskaraca u pitanje. Lep zivot provede, sa il bez kavijar a la Satko, na tudju grbinu i tudje muke i nevolje. Samo od cisto sazaljevanje slucajeva. A u Leskovac ih, hvala bogu, ima. I tako…neko se zjbva, neko zabavlja, dok isti trpiv. Jos pa nas serif. Idi begaj. A tek I JA! Ce pomisli neko pata karte. Ono iz istu su tikvu potekli SPO i Radikali. Ima neka tajna veza.

 • Ok, tvrdiš da tutku jaše? Kolko ja vidim u ovakvim situacijamma nije bitan sadržaj komentara nego ko ga je napisao. Ako je zajednički redakcijski onda nimalo nije fer. Ako je od nekog drugog prijatelja ili poznanika onda je takođe pokvareno jer isto ovo moźe da mu se kaže u oči. Ako je od nekog ko ga ne poznaje i nagađa onda je podmuklo i proizvoljno.
  Tako da Vjačeslav treba sve to da raspravi sa svojim prijateljima koji izgleda vide samo kad se neko drugi …re a sopstveno usiranje im je deo intime.

  • Zažuljenko.
   Ako je zajednički redakcijski onda nimalo nije fer. Ako je od nekog drugog prijatelja ili poznanika onda je takođe pokvareno jer isto ovo moźe da mu se kaže u oči.
   Milice,zasto mi ne pustis komentar. Vidis da i ostali isto misle kao ja.

 • Daleko ste vi od profesora. Daleko. Svetlosne godine vas dele. Gospodin, prva liga. I svet proso. A sto se tice odnosa Nesica i Serifa, iz istu ulicu su, i tacno je: On iz SPO, a Serif iz radikali. Ima neka tajna veza.

 • “Mušakarc koji mrzi žene je narcisoidni tip čoveka. Narcis je potpuno opsednut sobom i teži da stupi u vezu prvenstveno kako bi stekao divljenje drugih i na taj način sebe uverio koliko je poseban. On nema kapacitete da pruži ljubav već nastoji da za sebe prigrabi što više ljubavi i divljenja.
  To je psihopata sklon da izrabljuje svakoga ko mu se nađe na putu (uključujući i svoju partnerku). Služi se lažima i prevarama. Ukratko, njegova glavna odlika jeste nedostatak savesti.
  On je narcis ili sadista, sposoban za dugotrajnu vezu sa jednom ženom. Njegova ljubav deluje kao žarka i žestoka, a tragično je na koje sve načine uništava ženu za koju tvrdi da je duboko voli. Ono što je njemu najvažnije u partnerskom odnosu jeste da ima kontrolu nad svim aspektima partnerskog odnosa.
  Veza sa ženomrscem najčešće ima vrtoglav početak. Romansa počinje veoma brzo sa velikom dozom uzbuđenja. Imate utisak da ste naleteli na najromantičnijeg muškarca na svetu. On čini sve da vas šarmira, prosto vam skida zvezde sa neba! Ono što se posle izvesnog vremena ispostavi jeste da ovakvi muškarci dolaze u paketu sa nizom problema bilo da se radi o novčanim problemima, alkoholizmu, narkomaniji ili da pati od posledica nesrećnog detinjstva ili prethodnih neuspelih veza…”

  • koliko poznajete sami sebe. Alal vera vam na iskrenosti. Danas je retko da neko o samom sebi bude toliko iskren. Svaka cast.

 • Vidjeti ćemo, što rekli slijepci.
  Daleko je Sunce.

 • Opisa sopstveni karakter bolje od ikog,potajnu zelju da bude sudija i psihijatar.Sve u svemu iza ovih reci jedna podmukla,osvetoljubiva,narcisoidna i sujetna osoba.Neki to zovu bolest.

 • Hvalisavce pametni preziru, budale im se dive, laskavci žive od njih, a oni su sami robovi svog hvalisanja.

 • Ja pročitah i ostadoh zapanjena. O kojoj ženi piše ovaj čovek? Čiju ženu, ili majku ili sestru, ili devojku, profesor Večko, penzioner, vređa najpogrdnijim rečima? Zašto ne reaguje žena koju vređa? Zašto ne reaguje Večkova žena koja vodi NVO za zaštitu ženskih prava??? Zašto ne reaguju druge dame na ovaj tekst pun mržnje prema ženama? Gde ste botovi i botkinje da osudite omalovažavanje ženskog roda jer on luta, nagađa, može biti svaka od vas. Profesor se virusirao ili olešio. Ma neću da pišem više nego pitam redakciju zašto objavljuje tekstove u kojima se vređa ženski rod???

  • Žena :
   Nemoguce da si procitala Veckov tekst, a da nisi shvatila poentu. On u tekstu toliko misli o zene, ko Arabija o svinje. Pzljivo procitaj tekst i kazce ti se samo. Prosetaj po carsiju i saznaces ime i prezime osobe na koju misli Vecko. Nije zenskog pola. Musko je.

 • ..ono malo kukavičluka što osta u meni i naravno cinizma i nepismenosti,ovako kus i repat,reših da dam „doprinos u analizi i teksta..“uz opasnost da će me Milica(na nagovor kolumniste)skinuti sa liste „nedostojnih i nepismenih laprdala“.
  Kažu“ne pada sneg da pokrije breg…“..ne,ne to,već „ne kopni sneg da cvetaju visibabe,već da se vidi ko i šta je p.s..o“A,bogme kopni sneg u sred zime.A zima,mraz,studen.. traje od 2012 g.hoću reći LEDENO DOBA.
  I zato kolumnista V.dr.Nosećajući dah prolevća u Srbiji brže bolje od zadate teme „tajanstvene dame“udri po njoj uvredama i nekulturom jer tobož mi smo „keramičari“a on žrtva te keramike.I to sve upakocano kao A.V.“mogu reći da si djubre,lopov i ološ,alo necu reći“
  Tema ostaje,a vidjeniji atom leskovačkog kvaziintelektualnog molekula,“ni da bekne“.Brani se ćutanjem,ne ne ćutanjem.Brani se vredjanjem.
  Poštovani V.dr.N.evo i mene ispljujte,ali ja cu Vama kao vidjenom atomu postaviti temu DIKTATURA.Ne,ne pol.diktatura već ona kojom možda ja,a možda i Vi pripadsrlte-ditatura nekulture,nepoštovanja,nemorala….
  Da Vi mene pitatate,a neće te(nisam atom)ja ne bih odgovorio.Mnoge bi ljude uvredio,a najvuše atome.Poz.

  • I vama se divim, na tolikoj hrabrosti, vidjeniji atomu kvaziintelektualnog molekula koji beknuste. Ne razumem sta ste hteli, ali ako. Baba gori od zelje, a selo se ceslja.

 • Zaboravio si da pojedeš sendvič Poslednji Tango u Parizu i pretvoriš se u Pufticiu.

 • ..ove kolumne je naša svakodnevnica -„nije bitno ko je na jahti,već ko može da kupi na desetine takvih jahti od para koje je ukrao“(cit.A.V.prim.)Ako je Vama i ovom dole“ti li ti li..“bitno šta ja pišem ili da li sam Pufticija,onda Vi imate problema.Vi ste žrtva svakodnevnog „ispiranje mozga“od strane režima,gde suština postaje sporedna i nevidljiva,a sporedno postaje suština.Pa pbogu čoveče,ako hoćete da se bavite tim sporednim stvarima,što ne dadoste komentar na pisanje „Žena“.Tu biste otkrili svohe namere o očuvanju lika i dela tz.žrtve keramike.Preporuka-bavite se temom,da Vam ne piše u CV-sklonost prema promašajima.

  • Ne brinite vi za mene, ja ne popunjavam sivije. Moj CV su nadimak, iskustvo, osobine koje me krase, prijatna spoljašnost, porodica, mnogobrojni prijatelji…. Vi kao da ne znate da se u sivijevima uglavnom pišu odvratne laži.

   • ….tako da – nemojte Vi mene učiti ponašanju i razumevanju „prirode i društva“ kada ne razumete satiru u kolumni gde se ne radi ni o kakvoj ženi već o osobi muškog pola sitnog zuba

 • Kriv/a sam profesore, kriv/a sam što sam dirnuo/la u nadri kolumnistu, nadri pozorišnog kritičara, nadri stručnjaka za medije, u propalog političara, umišljenog plejboja i intelektualca…Da, mogu ovde da ti napišem da si obična skitnica s viškom u krvi onoga što je psihogenog porekla, da si, na primer, postao al……s zbog frustracija iz detinjstva, da si bio jedan od najlošiji profesora, a doktorirao na kazanu u 55-oj godini, da si glavna gradska podveška, da si ulizuješ Mesku, da sebe hvališ na Jugmediji, da sam piše komentare…Mogu, na kraju da te pitam s punim pravom da li si ovo pisao o svojoj ženi? Ali neću, jok bre, taman posla! Neću jer poštujem tvoje godine i iskustva stečena diljem belog sveta, od procepa do procepa. A i što bih ja opisivao/la tebe kada si ti ovom nepismenom kolumnom, punom mržnje, sam sebe naslikao, i dušu i telo sa celim sme…….m „crvenim banom“, vređajući komentatora koji je na najcivilizovaniji način pitao – gde su ljudska prava? Pitan o aktuelnoj temi, o kojoj bruji cela Srbija. Pošto tvoja, kako ti misliš, pametna glava sve zna, nekako se pitanje samo nametnulo u smislu – zašto profesore po deseti put elaboriraš temu medija, a izbegavaš ono što ti se pred nosem dešava? Umesto odgovora, reagovao si kao najveća kukavica, slabić, koristeći još jednu priluku da se uguraš kao praziluk. Živim u ovom gradu pa je normalno da čujem priče, umem da mislim svojom glavom, pa je normalno da izvodim zaključke. Za razliku od tebe i tvoje familije, nemam dodirnih tačaka sa BIA, a za OZNA sam samo čula/o. Sve si izbalavio samo da ne bi odgovorio na pitanje o ženskim pravima. No, nešto razmišljam… Ako sam žensko, kako bi bilo profesore da ti pošaljem, zbog uvreda, svog partnera, da mu to ponoviš u brk. Moj partner da ponese motku i da te sluša dok pričaš. Kako bi bilo, ako sam muško, da izađeš malo iz kuće pa da me pogledaš u oči i da sve ponoviš što si napisao? Šta veliš profesore mudra seda glavo? Bojim se da bi u oba slučja prošao kao onaj Vranjanac tabadžija, a ti jesi upravo to – prostak i bahati primitivac s desetak naučenih fraza kome je nepromišljeno uredništvo Jugmedie ustupilo prostor za podizanje ega. A kada smo već kod uredništva i kod urednice Milice Ivanović, tvoje, kako pričaju, SPO prijateljice, pitam nju: Kako bi bilo gospođo da ja vas malo tužim?

  A profesor je reagovao na ovaj komentar:
  Profesore, istina je da su odmori bili i prošli, ali vas odavno nema. Priča se da vas je lično šerif „drugarski“ i „prijateljski“ zamolio da ne dirate SNS i AV, pošto njega i ne dirate, dok ne prođu izbori. Možda zli jezici samo ogovaraju i izmišljaju, no nekako se poklopilo vaše odsustvo sa vašim nejavljanjem. I kada ste se ponovo oglasili vi ste nastavili tamo gde ste stali „pre godišnjih odmora“, sa prozivkama medija i novinara i urednika. Onako fijuknute im bičem istinu u lice. Po ko zna koji put. Hrabro, udarate po velikoj „sili“, onako iz udobne penzionerske fotelje sa kavijarem pored. Ja sada, bez došaptavanja čaršije, analiziram i pitam vas:Profesore, nije li vas šerif takođe prijateljski zamolio da mu pripomognete, njemu i SNS-u, u šibanju po medijima? Znate, onako, ja ću ih pritiskam i ucenjujem, a ti udaraj po njima omalovažavajućim lekcijama. Da ih zajedno dotepamo. Ajde profesore odgovorite, vi koji pljujete već godinu dana po medijima a non stop ste u medijima, evo u ovom ovde, poslužiću se jedim vašim izrazom, baljezgate sve što vam padne na um. Ima, znate, ovih dana mnogo zanimljivijih tema i to one kojima se bave članovi vaše bliže i dalje porodice. Na primer, zaštita ženskih prava, na primer, zaštita od porodičnog nasilja. Pa hajte profesore, ako imate „crvenog bana“ napišite svoj stav o ovim temama u kojima je vaš prijatelj nedeljama glavni junak. Pustite medije, makar ove ovde na lokalu jer u njima i ne rade novinari već..(ovde sebe cenzurišem da ne postanem Večko), a i oni si imaju svoju muku, a s obzirom da se ispod teksta nikada ne javljaju izgleda da ih vaše mišljenje i ne zanima.

 • A ŽENSKA PRAVA PROFESORE? :
  1. Kada? Dan i cas?
  2. Gde? Mesto susreta tebe i tvog partnera samnom? Ili, tebe, ako si musko i ne nosis zenske gace, i mene?
  Samo da znas, ovoga mi krsta, posle susreta samnom jedini tvoj put, i tvog partnera je: Bagrem banja – Svetilija ili Spitalj.
  Ајде, па да те видим.

vaš komentar