Naučite decu da čitaju brzinom od 80 do 120 stranica teksta na sat

Klasična škola sve vise kasni u svom razvoju za društvenim i tehnološkim promenama. Nova znanja u modernom društvu brzo nastaju, zato je znanje kao vrednost danas na prvom mestu, ispred materijalnih dobara i drugih resursa.

Rešenje ovih problema obrazovanja jeste primena inovativne i moderne nastave koja će omogućiti skladan unutrašnji razvoj celokupne ličnosti dece i mladih, odnosno koja će svakog učenika dovesti do uspeha i omogućiti mu da bude “ pobednik u učenju ” u skladu sa svojim potencijalima.  Ukratko, rešenje je „ Pobjedničko učenje “.

Ovaj poseban program edukacije namenjen zdravom razvoju dečijeg mozga koji se pohađa u Školi mentalne aritmetike “Malac genijalac”, predstavio je sinoć u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu njegov osnivač, Branislav Maričić, licencirani predavač i instruktor Buzan centra iz Velike Britanije.

“Program se zasniva na inovativnom pristupu nastavi u kojoj polaznik programa aktivno uči i stiče znanja primenjujući raznovrsne inovativne tehnike učenja, čitanja i pamćenja. Pobedničko učenje se sastoji iz dva dela: Efikasnog i ubrzanog učenja i Brzog čitanja i savršenog pamćenja. Osnovu ovog novog obrazovnog programa čine takozvane “mape uma” koje predstavlaju kreativnu organizaciju misli uz pomoć čega deca i mladi mogu bolje da koriste neograničenu moć mozga. Koristeći slova,brojke, boje linije i crteže deca i mladi sa lakoćom postižu izuzetne rezultate u učenju i pamćenju”, objašnjava Maričić.

Efikasno i ubrzano učenje je predviđeno za decu od 10 godina starosti, odnosno za učenike 4. i 5. razreda osnovne škole, ali i učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce i studente.

“Od izuzetne važnosti je da deca u nižim razredima osnovne škole zavole da uče i da uče lako, efikasno i jednostavno. Takođe, neophodno je da što pre razviju funkcionalno i kreativno razmišljanje i nauče kako da ga upotrebe u cilju sopstvenog razvoja”, ističe Maričić.

Tokom realizacije obrazovnog programa Efikasno i ubrzano učenje polaznici će naučiti kako da razviju kreativno i funkcionalno razmišljanje, da stvaraju mape uma, mape znanja i baze znanja, a budu koncentrisani dok uče, u školi i kod kuće, da otkriju svoj stil učenja i kako da ga unaprede, kako da se oslobađaju treme prilikom usmenog odgovaranja, cikluse pamćenja, da ne bi zaboravili ono što su naučili, osnovne tehnike brzog čitanja I kako da poboljšaju pamćenje pročitanog teksta.

UPIS JE U TOKU

Svaki od modula obrazovnog programa Pobedničko učenje realizuje se tokom jedne nastavne godine (10 meseci), svakog vikenda u trajanju od dva do tri nastavna časa, ukupno 80 časova. Moguća je i skraćena verzija programa u trajanju od šest meseci, sa ukupno 48 nastavnih časova. Polaznici imaju dragocenu mogućnost da usvojene tehnike primenjuju na aktuelnom školskom gradivu, koje trenutno uče i sa kojim imaju poteškoće u savladavanju.

Na kraju svakog meseca polaznici, odnosno njegovi roditelji, dobijaju mesečni izveštaj o radu i napredovanju sa preporukama i smernicama za dalji rad.

Nakon završenog svakog od dva modula obrazovnog programa Pobedničko učenje svaki polaznik dobija sertifikat o uspešno završenom obrazovnom programu, završni izveštaj o radu i napredovanju i plan rada za tromesečni samostalni rad usavršavanja u kojem ima pravo na neograničen broj besplatnih konsultacija.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar