Nemci zainteresovani za kupovinu pirotskog Tigra

Delegacija nemačke kompanije „Rajn Solušn“ bila je danas u poseti kompaniji “TIgar” iz Pirota i pokazala interesovanje za kupovinu ove srpske firme, inače jednog od top 5 srpskih izvoznika.

Poseta je bila tajna, a radi se o nemačkoj kompaniji koja je jedan od suvlasnika nemačkih železnica, a preporuku za kupovinu srpskog „Tigra“ dobili su od nemačke vlade, saznaje nezvanično Blic.

Ako do kupovine dođe, u ruke Nemaca otići će srpski proizvođač guma čiji je ukupan izvoz za period januar-avgust ove godine iznosio 259,4 miliona evra.

„Tigar“ spada i u top 5 srpskih najprofitabilnijih privrednih društava u 2017. godini čiji je neto dobitak u iznosu od 10,3 milijarde dinara veći za čak 57,5 odsto od onog koji je ostvaren 2016. godine, pokazuju podaci Agencije za privredne registre (APR).

Takođe, APR navodi da društvo, poslujući u oblasti proizvoda od gume i plastike, beleži gotovo identičan rast poslovnih prihoda, koji ukupno iznose 69,8 milijardi dinara.

Uporedo sa rastom poslovanja, „Tigar“ je u prethodnom periodu uvećao i kapital i poslovnu imovinu, i zapošljavao je prošle godine čak 3.364 radnika, odnosno 143 više u odnosu na 2016. godinu.