Niška Banja uskoro sa sređenim trgom i fontanom

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte raspisaće narednih dana konkur za izbor firme koja će rekonstruisati centralni trg sa fontanom u Niškoj Banji, a za tu namenu biće utrošeno 30 miliona dinara, najavljeno je na današnjoj sednici Veća grada Niša. 

Predsednik opštine Niška Banja Dejan Jovanović istakao je da će sanacija biti završena do početka naredne turističke sezone.

„Iz gradskog budžeta biće izdvojeno za tu namenu 10 miliona dinara, a iz budžeta opštine Niška Banja dva miliona dinara. JKP „Mediana“ pomoći će izdvajanjem milion i po dinara za nabavku zelenila, dok će JKP „Parking servis“ izdvojiti 500.000 dinara za nabavku parkovskog mobilijara“, izjavio je Jovanović.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo je po projektu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj 15 miliona dinara za sanaciju trga.

Jovanović je kazao da će trg sa fontanama biti popločan sa skoro 5.000 behaton ploča i vraćen u stanje kakvo je bio kad je izgradjen 1970. godine.

On je podsetio da su ove jeseni obnovljene pešačke staze u Niškoj Banji, a pre toga vodotok sa mostićem i centralno šetalište.