OBEĆANO za uređenje puteva u Medveđi 52 miliona

Opština Medveđa će za putnu infrastrukturu ove godine dobiti 52 miliona dinara iz republičke kase, kazao je direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak na nedavnom sastanku predsednika opština Jablaničkog okruga sa potpredsednicim Vlade Srbije Zoranom Mihajlović.

Sastanak je održan prošle nedelje u sedištu Jablaničkog okruga i na njemu se razgovaralo o Zakonu o ozakonjenju, Zakonu o stanovanju i o putnoj infrastrukturi.

Drobnjak je, kako saopštavaju iz lokalne samouprave u Medveđi, napomenuo da je oko 52 miliona planirano za opštinu Medveđa, “s tim što je moguće da se izdvoji i više do kraja godine”

Taj novac bi trebalo da se upotrebi za rešavanje gorućih problema, kao što je dovršetak asfaltiranja poslednje deonice regionalnog puta Lebane-Medveđa u dužini od 5,5 kilometara, most u Tularu kako bi pravac prema administrativnoj liniji sa KiM, odnosno do Mutivoda, bio što bolji. Dogovoreno je uređenje još par putnih pravaca, od toga jedan prema Kapiji.

Na sve ove probeleme ukazao je predsednik opštine Nebojša Arsić, koji je takođe istakao da je Medveđa napravila odlične rezultate u prve dve faze sa ozakonjenih 66 objekata.

Glavni problem naših građana u postupku ozakonjenja i legalizacije objekata je nedostatak finansijskih sredstava. Još uvek nismo dobili saglasnost Ministarstva za nastavak rada ljudi upošljenih na ozakonjenju, pa nakon dobijene saglasnosti sve ići još brže”, istakao je Arsić.

I na ovom sastanku bilo je reči o potrebi izgradnje puta preko Radan Planine koji bi spajao nekoliko opštine i turističke destinacije, ono o čemu se, inače, govori već dvadesetak godina.