Održan simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“

Simpozijum sa međunarodnim učešćem pod nazivom „Savremene tehnologije i privredni razvoj“ u organizaciji Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, 14. po redu, održan je danas u maloj sali hotela „Bavka“. Na skupu su otvorena bitna pitanja koja se tiču razvoja naše zemlje i unapređenja tehnologije.

„Tehnološki fakultet predstavlja osnovu za modernu privredu u okviru tehnološkog razvoja naše zemlje. Stoga sam veoma ponasan na wegov radi naučno istraživačku organizovanost nastavnog i nenastavnog osoblja koje jei ove godine, uz poštovawe svih epidemijskih mera omogućilo realizaciju 14. Simpozijuma sa međunarodnim učešćem pod nazivom ‘Savremenetehnologije i privredni razvoj’“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Cvetanović je istakao da ovaj Simpozijum okuplja naučnike i  istraživače iz sveta, koji su svesni značaj tehnološkog razvoja, a potom je dodao da je Tehnološki fakultet u Leskovcu jedan od dobitnika Oktobarske nagrade medalje za 2019. godinu.

Dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu Dragiša Savić naglasio je da je danas Dan fakulteta i ovim putem je studentima, nastavnicima i svim zaposlenima čestitao ovaj dan.

„Ogranak SANU u Nišu postoji pet godina i u toku ovog perioda mi bukvalno širimo duh i misiju Akademije nauke i umetnosti u jugoistočnoj Srbiji, regionu koji pripada ovom ogranku, naravno u saradwi sanaučnim obrazovanim, kulturnim i drugim institucijama iz zemlje i i inostranstva. Moram da kažem ovom prilikom, da veliku zaslugu za ovu saradnju imanedavno preminuli akademik Ninoslav Stojadinović, prvi predsednik ogranka SANU u Nišu“, rekao je dopisni član SANU Vlada Veljković.

Rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić objasnio je da studenti Tehnološkog fakulteta stiču diplomu, ali i znanja koja su primenjena i u sekundarnim delatnostima, što čini odličnu bazu za dalji naučno-istraživački rad.

„Saradnja sa privredomkroz različite projekte je za ovaj fakultet od posebnog značaja, upravo zbog prirode njegove delatnosti koja prejudicira usku povezanost sa privrednim subjektima. Tako da bi sticanje praktičnih znanja studenata, što jenezaobilazan činilac zajedničkog učešća na različitim projektima, učinilo da u realizaciji znanja nalaze praktičnu proveru i primenu“, rekao je Antić.

Izvor: Sajt Grada Leskovca

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

15 komentara

 • Cestitam dan fakulteta! Dekanu zelim puno uspeha u radu, da iskoristi svoje znanje u daljem naucno-istrazivackom radu i da da predloge za nove projekte I ostvari njihovu realizaciju. Znam da on to moze!

 • Simpozijum koji je okupio uspešne ljude iz oblasti tehnologije i privrede i ukazao na značaj Tehnološkog fakulteta čiji je ugled neminovan, decenijama unazad. Dan fakulteta je obeležen na najbolji način!

 • Ovakvi skupovi i razmena znanja i iskustva je bitna za privredni razvoj!

 • Podrska za ovakve skupove radi unapredjenja razvoja zemlje!

 • Čestitam Dan fakulteta svim zaposlenima i studentima. Za modernu privredu i tehnološki razvoj naše zemlje ovaj fakultet ima veoma važnu ulogu. Naučno istraživački rad kojim se bave zaposleni na Tehnološkom fakultetu u rangu je sa istraživačkim radovima širom sveta.

 • Moj otac je svojevremeno bio student Tehnološkog fakulteta, a njegovo znanje i stručnost prepoznale su strane kompanije. Tačno je da sadašnji studenti stiču praktično znanje, te već kao apsolventi počinju da rade za velike kompanije, što nije slučaj sa svim našim fakultetima. Srećan Dan fakulteta i nastavite da radite kao i dosada.

 • Ovakve i slične aktivnosti grada, na poboljšanju privrednog ambijenta, doprinose da se u Leskovcu otvaraju nova radna mesta, što direktno utiče na bolji standard građana Leskovca. Zalaganjem gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića, u poslednje 5-6 godine, prepolovljen je broj nezaposlenih u našem gradu.Samo napred.

 • Tehnologija je postala sastavni i neodvojivi deo svakodnevnice. Ovakvi simpozijumi su od velikog značaja i treba ih organizovati u većem broju.

 • Srećan Dan fakulteta svim studentima i zaposlenim! Ovakvi simpozijumi su dokaz da se u Leskovcu ulaže u nauku i razvoj, u obrazovanje i omladinu.

  • Zato i pobegose e gusto jedna glupa slepa si pri oci Ce mu se munete u pantalone dno dna od vas Koliko vidim niko ne nisi masku sirite zarazu

 • Prelepo okupljanje naucnika iz sveta, sve pohvale i puno uspeha u daljem radu. Srecan im dam fakulteta.

 • Naučnici dolaze u Leskovac, zbog velikog ulaganja u nauku!

 • Leskovac je danas grad u razvoju, i zato moramo ići u korak sa modernim tehnologijama! A okupljanje naučnika iz celoga sveta, je dokaz da se dobro radi.

 • „Ili ces koracati napred u razvoj ili ces koracati nazad u sigurnost“. Napredak nase zemlje zagarantovan je saradnjom vaspitno-obrazovnih, naucnih ustanova i vlasti.

 • ende

vaš komentar