Ograničite svoje vreme na Fejsbuku, isključite „seen“, saznajte koje sve fotografije lajkuju vaši prijatelji…

Za one koji svakodnevno koriste Fejsbuk najveća društvena mreža sveta ne krije puno tajni. Ipak, uvek se nađe pokoja korisna i praktična opcija za koju ne znamo.

Proverite koliko vremena provodite na Fejsbuku

Fejsbuk ima opciju pomoću koje možete da proverite koliko vremena trošite na toj aplikaciji. Na smartfonu u Fejsbukovoj aplikaciji kliknite na odeljak gore desno s tri crtice, izaberite Settings & Privacy i kliknite na Your time on Facebook.

Prikazaće vam, između ostalog, grafikon korišćenja tokom prošle nedelje, zajedno s prosečnim vremenom provedenim na aplikaciji, prenosi Tportal.

Ograničite vreme koje provodite na Fejsbuku

Šta ako ste ustanovili kako apsolutno previše vremena gubite na najveću društvenu mrežu sveta? Pa, više je načina kako to možete da ograničite. Na samoj palokaciji možete da namestite podsetnik koji će vas upozoriti ukoliko preterate. Naći ćete ga ako u Fejsbukovoj  aplikaciji kliknete na meni s tri crtice u gornjem desnom uglu, kliknite na Settings & Privacy, pa na Your time on Facebook, pa Set Daily Time Reminder. Opcije Digital Wellbeing (Android) ili Screen Time (iOS) omogućavaju postavljanje vremenskih ograničenja za korišćenje određenih aplikacija, pa tako i Fejsbuka.

Pronađite sve fotografije koje ste ikad lajkovali, vi i vaši prijatelji

Kliknite na Search pri vrhu i ukucajte Photos Liked by, nakon čega upišite ili me (ako želite fotografije koje ste vi lajkovali) ili ime prijatelja.

Isključite prikaz oznake Seen u Facebook Messages

Dok četujete s nekim na Fejsbuku, verovatno ste primetili kako vam ta društvena mreža prikaže kad je neko video vašu poslednju  poruku. To može biti korisno, ali ponekad baš i nije zgodno kad sagovornik zna da ste videli šta je napisao, a niste (odmah) odgovorili. Prikaz te oznake možete isključiti pomoću ekstenzije za web pretraživač Chrome Unseen for Facebook, navodi Tportal. Nakon što je instalirate, kliknite na sličicu u alatnoj traci vašeg web pretraživača kako biste proverili da li je uključena. I to je to.

Uklanjanje iz News Feeda-a prijatelja koji „postuju“ prečesto

Verovatno svi među kontaktima na Facebooku imamo ponekog ko je sklon tome da objavljuje „milion“ objava dnevno. Ne želite da obrišete tu osobu s liste prijatelja, ali bi vam dobrodošlo da ne vidite sve što objavi u svom News Feedu? U gornjem desnom uglu neke od češćih objava vašeg upornog prijatelja kliknite na tri tačkice. Dobićete listu opcija koje su vam na raspolaganju. Ako se želite samo odmoriti na neko vreme odaberite Snooze [korisničko ime] for 30 days, a ako vam je prekipelo – odaberite Hide post ili Unfollow [korisničko ime].

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 komentara

  • Ograničićemo mi „straight“ čitaoci i komentatori svoje vreme na Jugmediji, ako ne obuzdate spamovanje i trolovanje botova na portalu. Ne znam da li ste svesni da prosečan čitalac na portal dolazi i zbog čitanja zanimljivih komentara.

vaš komentar