Opština Medijana obradovala studente sa invaliditetom

NIŠ – Slavoljub Bajin, gradski većnik u opštini Medijana povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom poklonio je Udruženju studenata sa hendikepom računar i radnu stolicu. Udruženje broji sedamdesetak članova koji se prema rećima Jasmine Barać, predsednika Udruženja studenata OSI još uvek suočavaju sa preprekama u svakodnevnom životu i studiranju.
– Naše potrebe nisu specijalne, iste su kao kod svakog samo ih mi na specifičan način zadovoljavamo. U poslednje vreme dosta je učinjeno da se našim članovima olakša studiranje ali su nedostatak literature i uklanjanje barijera i dalje nepremostive u mnogim insitutcijama, kazala je Jasmina.
Njena zamenica Mirjana Veljković kaže da će pokušati da preko projekata javnih radova nastave još šest meseci sa angažovanjem 20 personalnih asistenata koji su velika podrška studentima sa hendikepom.
– Nadam se da će naš gest podstaknuti i druge dobrotvore da pomognu ovim mladim ljudima da vode što raznovrsniji život, naveo je većnik Slavoljub Bajin prilikom uručenja donacije.