Ostvarite zdravstvenu zaštitu bez plaćanja participacije

LESKOVAC –  Republički fond zdravstvenog osiguranja počeo je danas sa izdavanjem potvrda za korišćenje zdravstvene zaštite u punom iznosu, tačnije, za ostvarivanje zdravstvene zaštite bez participacije.

Iz leskovačke filijale obaveštavaju korisnike da će poslove priznavanja prava na UP-2 obrazac obavljati u dve smene od 7:30 do 19:30, svakog radnog dana.

U nastavku teksta obaveštavamo osiguranike fonda o potrebnoj dokumentaciji  u vezi ostvarivanja prava na UP-2, odnosno ostvarivanje zdrvstvene zaštite bez plaćanja participacije:

Za ostvarivanje prava na UP-2 za 2016.g. potrebno je sledeće:

UREDNO POPUNJEN OBRAZAC ZAHTEVA – UP-1

(može se preuzeti sa zvaničnog vebsajta RFZO-a www.rfzo.rs   ili u sedištu i svim ispostavama Filijale);

PRILOŽENI DOKAZI O OSTVARENIM PRIHODIMA:

1) za zaradu-potvrda poslodavca o visini isplaćene zarade;

2) za penziju-kopija dokumenta o isplaćenoj penziji;

3) za ugovorenu naknadu-potvrda isplatioca o visini ugovorene naknade

4)za prihode od poljoprivrede i šumarstva, samostalnih delatnosti, kapitala, nepokretnosti i kapitalne dobiti – uverenje o visini prihoda na koji se plaća porez, izdato od nadležnog organa prema mestu prebivališta, odnosno boravišta, odnosno prema mestu nepokretnosti ili obavljanja samostalne delatnosti.

Prihodi pod 1), 2) i 3) se odnose na prethodni kalendarski mesec u odnosu na dan podnošenja zahteva, a prihodi pod 4) se odnose na prethodnu kalendarsku godinu pre podnošenja zahteva, odnosno poslednji poznat podatak o tom prihodu koji se vodi kod nadležnog organa preračunat na mesečni nivo.

5) za članove porodice koji ne ostvaruju zaradu, penziju, odnosno ugovorenu naknadu, podnosilac prijave na zdravstveno osiguranje dostavlja overenu kopiju radne knjižice ili izvod iz matične evidencije Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, osim za decu do kraja propisanog školovanja.

ZDRAVSTVENE KNJIŽICE ZA SEBE I ČLANOVE PORODICE

Uz zahtev sa dokazima potrebno je da osiguranik priloži i zdravstvene knjižice za sebe i članove svoje porodice kako bi se uneo podatak o pravu na UP-2.

III IZNOS CENSUZA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA UP-2 JE:

– za osiguranika koji živi sam iznos neto minimalne zarade uvećane za 30%, utvrđene u skladu sa propisima o radu (ZA ZAHTEVE PODNETE U FEBRUARU 2016.GODINE 26.426,00 DINARA, ZA ZAHTEVE PODNETE U MARTU 2016.GODINE 28.943,00 DINARA)

– za osiguranika i članove njegove porodice iznos neto minimalne zarade po članu porodice, utvrđene u skladu sa propisima o radu (ZA ZAHTEVE PODNETE U  FEBRUARU 2016.GODINE 20.328,00 DINARA, ZA ZAHTEVE PODNETE U MARTU 2016.GODINE 22.264,00 DINARA).

III ZA OSIGURANIKE KOJI ISPUNJAVAJU USLOV NA KORIŠĆENJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE U PUNOM IZNOSU (BEZ PLAĆANJA PARTICIPACIJE) OVLAŠĆENI RADNIK FILIJALE U ZDRAVSTVENU KNJIŽICU, U RUBRICI „UPOZORENJE“ UPISUJE TEKST „UP-2 ZA 2016.GODINU“ KOJI OVERAVA SVOJIM PARAFOM I POTPISOM.

(Kraj) dum

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

3 komentara

vaš komentar