Otvoren konkurs za mlade talente sa teritorije grada Leskovca

Mladi talenti sa teritorije grada Leskovca koji su osvojili nagrade na Olimpijadama, međunarodnim i republičkim takmičenjama u oblasti sporta, kulture, nauke i obrazovanja i umetnosti u skladu sa Pravilnikom i Konkursom imaju pravo na jednokratnu podršku za laureat ili prvo mesto odnosno prvu nagradu u iznosu od 30.000. dinara, za drugo mesto ili drugu nagradu 20.000 dinara i treće mesto treću nagradu 10.000 dinara.

Takođe i mladi talenti koji ispunjavaju uslove iz oblasti Visokoškolskog obrazovanja u skladu sa Pravilnikom i Konkursom imaju pravo na jednokratnu podršku i to:

40.000 dinara za studente visokoškolske ustanove sa prosečnom ocenom 10 u toku studiranja, a koji su prema nastavnom planu i programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija, i položili sve ispite do 30. septembra školske godine;

35.000 dinara za studente visokoškolske ustanove sa prosečnom ocenom od 9,50 do 9,99 u toku studiranja, a koji su prema nastavnom planu i programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija, i položili sve ispite do 30. septembra školske godine;

30.000 dinara za studente visokoškolske ustanove sa najmanjom prosečnom ocenom 9,00 i više u toku studiranja.

Pravo na finansijsku podršku imaju učenici srednjih škola koji su pohađali seminare u istraživačkoj stanici Petnica na zimskom i letnjem seminaru u iznosu od 15.000 dinara za talente koji su učestvovali na zimskom seminaru i 30.000 dinara za talente koji su učestvovali na zimskim i letnjem seminaru.

Konkurs je otvoren je do kraja godine, a pravo na finansijsku podršku imaju mladi talenti između 10 i 30 godina života, ukoliko ispunjavaju opšte i posebne uslove.

Prijava mora biti podneta na prijavnom obrascu, koji mladi talenti mogu preuzeti sa veb stranice www.gradleskovac.org ili lično u Kancelariji za mlade.

Sve što je potrebno za prijavu jeste popunjeni obrazac, fotokopija lične karte za decu lična karta roditelja i uverenje o državljanstvu i dokument o osvojenoj nagradi.

Za studente je potrebno popunjeno i overeno Uverenje visokoškolske ustanove koje se može skinuti sa sajta Kancelarije za mlade www.kzm.gradleskovac.org, ukoliko to zahteva visokoškolska ustanova i motivaciono pismo od 200 do 250 reči.

Prijave sa traženom dokumentacijom dostaviti preko pisarnice Gradske uprave grada Leskovca, ulica Trg revolucije 45, 16000 Leskovac, ili poštom na istu adresu sa naznakom – PODRŠKA ZA TALENTE – ne otvarati.

Nepotpune prijave se neće razmatrati.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na broj telefona 016/216-961.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

3 komentara

vaš komentar