Pijanom lekaru Hitne pomoći određen pritvor do mesec dana

Lekaru Hitne pomoći Zdravstvenog centra u Vranju koji, kako se sumnjiči, nije mogao da pruži adekvatnu pomoć na terenu pacijentkinji koja je brzo preminula, jer je imao 1,2 promila alkohola u krvi, određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju.

V.d. osnovnog javnog tužioca Milica Petković, kaže da je lekar N.S. saslušan u prisustvu branioca, a na predlog tužioca, sud je odlučio da mu se odredi pritvor do mesec dana.

„Očekujemo rezultate nalaza Zavoda za sudsku medicinu i kada ih dobijemo, moći ćemo da pružimo više informacija“, rekla je Petkovićeva.

Pacijentkinja iz naselja Sobina u Vranju, preminula je u noći između petka i subote nakon intervencije lekara, koji je, kako se tvrdi, bio pijan, a doktor je odmah nakon incidenta priveden.

O ovom incidentu obavešteno je ministarstvo i niška zdravstvena inspekcija, dok je lekar suspendovan sa posla sa zahtevom za otkaz, a odmah su smenjene načelnica Hitne pomoći u Vranju Danijela Ilijev i glavna sestra u ovoj službi.

Ovo je samo jedan u nizu incidenata u vranjskom zdravstvenom centru, kada je 5. januara ove godine istoj Službi hitne pomoći pacijent na auto-putu ispao iz vozila i poginuo, kasnije je osoblje ZC optuženo za smrt bebe, kao i za smrt  žene kojoj nije na vreme ukazana pomoć.