Pobednici 8.Svetosavskog sajma knjiga

NIŠ – Nagradu “Svetosavski pečat”  za najvredniju ukupnu književnu produkciju na 8.Svetosavskom sajmu knjiga  dobila je izdavačka kuća Paideia iz Beograda dok je  za najbolju knjigu/ediciju nagrađen Izdavački fond Srpske pravoslavne crkve Arhiepiskopije Beogradsko-Karlovačke za ediciju „Dela Patrijarha Pavla“. Svečana dodela održana je sinoć u Paviljonu u Tvrđavi a sajamska manifestacija traje do 8.marta u Galeriji savremene umetnosti.

Nagradu za negovanje i afirmaciju književne tradicije Niša ravnopravno dele Niški kulturni centar i Globtroter Bečkerek. “Pečat” je za najbolje grafički oblikovanu knjigu ili časopis dobio I  filmski časopis Filaž. Nagradu „Stari Niš“ ravnopravno dele Monografija „Niška Palilula“ i fototipsko izdanje Gradine.

8. Svetosavski sajam knjigan u organizacija Medivesta  održava se od 28. februara do 8. marta u galeriji Srbija i na njemu su predstavljena  izdanja dvadeset izdavačkih kuća.Cena ulaznice će, kao i prošle godine, biti 30 dinara.Radno vreme sajma je od 10 do 20:30 sati.Posetioci će moći da kupe izdanja kako stručne, naučne i školske literature tako i beletristike sa popustima koji će se kretati od 20 do 60 posto popusta.

 

(kraj)