Premijera predstave „Odluke“ na P(h)antomfestu

U okviru sedmog Međunarodnog festivala pantomime P(h)antomfest, koji će biti održan u Vranju 7. i 8. decembra, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, premijerno će biti izvedena predstava pantomime „Odluke“, u režiji Trajčeta Gjorgieva, nastala u produkciji Festivala.

Nakon uspešnih predstava „Prva suza“ (po motivima priče Borisava Stankovića), „Hamlet“, „Ljubav“, „Omnibus plus“, „Igra“ i „Zamišljeni svet“, koje su nastale u produkciji Festivala prethodnih šest godina, članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje nastavljaju put u svet pantomime.

Predstava će biti odigrana nakon svečanog otvaranja festivala 7. decembra od 20.10h u sali Doma vojske u Vranju.

U predstavi igraju Alesandra Demirović, Ivica Spasić, Jovica Stamenković, Jelena Momčilović, Milica Janjić i Smilja Bojković.

“Festival ove godine u potpunosti ostvaruje svoj cilj tako što u predstavi zajedno glume čujuća i gluva lica čime se u potpunosti briše razlika između njih kroz pantomime”, kažu organizatori.

Festival su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Vranje i Ambasada Sjedinjenih Američkih država u Beogradu.