Prestižna nagrada za ŠAF u Gruziji

Film Škole animiranog filma (ŠAF) Vranje  “Ženo eve me doma” osvojio je nagradu za najbolju animaciju na Internacionalnom festivalu dece i mladih “Zlatni leptir”, održanom u Tbilisiju u Gruziji.

Tim animiranog filma “Ženo, eve me doma“ čine pet učenica vranjskih srednjih škola koje su sedam meseci radile na animaciji priče o glavnom junaku i njegovom putu do kuće, a film je završen prošlog juna, posle gotovo godinu dana celokupnih priprema i rada.

 Ova prestižna nagrada je još jedna potvrda da je pomenuti film jedno od najvećih ostvarenja ŠAF-a u prošloj godini. Samo tokom maja ove godine, film je osvojio specijalnu nagradu žirija na Festivalu kratkog metra u Italiji, kao i Grand Prix  na Međunarodnom kinofestivalu mladih u u Rusiji”, kažu iz ove ustanove.

Inače, u okviru organizacije Dečjeg kulturnog leta 2018. u Vranjskoj Banji, članovi ŠAF-a učestvovali su u obeležavanju Dana ekologije i tom prilikom su pokazali svoju kreativnost i pozitivan duh kroz crteže nastale “kredom na asfaltu”.

U okviru ove manifestacije, ŠAF će i u subotu 16. juna od 16 časova održati jednodnevnu radionicu za zainteresovanu decu iz Vranjske Banje i tom prilikom biće urađen još jedan animirani film.