Promocija knjige Dragana Miloševića Buce u Centru za kulturu

U Centru za kulturu u Vladičinom Hanu  sinoć je održana promocija knjige pesama „Pečat“, Dragana Miloševića – Buce iz Surdulice, koja sadrži 63 pesama nastalih pre 43 godina.

Promociju knjige je otvorila  direktorka Centra Olivera Kitanović, a Svetlana Jovanović Nikolić, Miloševićeva koleginica iz sveta medija, govorila je o pesnikom „prvencu“.

„Buca je ceo svoj život posvetio pisanju i kulturi. Njegove pesme, kako kaže i recenzent Mirosalv Kostić Kole, iako su nastale pre pola veka, odišu svežinom duha i utemelejne su pred licem celog sveta, ponovo vitalne kao da su od juče iskrsle iz pesnikovog pera.   Knjiga sadrži 63 pesme, kratke forme i u tome je njihova lepota,“ rekla je ona.

Prema rečima autor, on je sasvim slučajno pronašao beležnicu sa stihovima, koji su nastali pre mnogo godina i poželeo da čujem šta će o njima reći njegov prijatelj Miroslav Kostić – Kole, pesnik iz Beograda.

„Za knjigu sam odabrao 63 pesme, dok će se preostale naći u zbirci koja će pred publikom izaći naredne godine“, dodaje Milošević.

Dragan Milošević – Buca po profesiji je pravnik, a iako se i tim poslom bavio, njegova „prva ljubav“ je pisanje, ali ne samo stihova.

Buca se četiri decenije bavi i novinarstvom, radio je u lokalnom radiju i televiziji, pisao za „Sport“, izveštavao za „SOS“ kanala, neke beogradske listove…  i još uvek je neumoran u tom poslu.

 Bavi se i glumom u surduličkom Amaterskom pozorištu „Barja“, a član je i gradskog hora „Ad libitum“.

„Novinarstvo je moja velika ljubav kao i poezija. Tokom 40 godina pisao sam o svemu sa željom da pomognem da se o ljudima i događajima iz Surdulice čuje dalje, ali sam pišući istoriju jednog mesta ostao usamljen u  njemu.  Ono što sam radio planiram da zabeležim u dve knjige“, objašnjava Milošević

Jedna će biti posvećena samo sportu, o kome je, kako kaže, najviše i izveštavao, ali i bio komentator na utakmicama,  a druga će obuhvatiti ostale događaje, da narednim generacijama na stranicama ostane barem deo istorije Surdulice.

Čitaocima je knjiga predstavljena do sada u i u Beogradu i Surdulici a za ponedeljak je zakazana i u Vranju.

Ljubiteljima poezije veče je ulepšao i jedan broj članova hora „Ad libitum“.